Emirdağ Myo'da Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Yerel

Emirdağ Myo'da Mezuniyet Töreni

Emirdağ Myo\'da Mezuniyet Töreni

Afyonkarahisar Emirdağ ilçesindeki meslek yüksekokulu öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı.

28.05.2012 15:10

Afyonkarahisar Emirdağ ilçesindeki meslek yüksekokulu öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi senatosunun aldığı mezuniyet törenleri okulların bulunduğu yerlerde yapılması kararı ile Emirdağ Meslek Yüksekokulu öğrencileri de ilk kez okudukları ilçede mezuniyet sevinci yaşadı.1993 yılında eğitime başlayan Emirdağ Meslek Yüksekokulu'nun mezuniyet töreni bu yıl ilk defa ilçede yapıldı.İlçe stadında gerçekleştirilen mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Tören, öğrencilerin geçişi ile başladı. Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Emirdağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Ersin Kıvrak, Afyon Kocatepe Üniversitesi Emirdağ Meslek Yüksekokulu'nun kuruluşunun 19. yılında bugün itibariyle yaklaşık olarak 4 bin 235 öğrenciyi mezun ettiğini bildirdi. Önceki yıllarda mezuniyet törenlerinin, üniversitenin tüm birimlerinin katılımıyla Afyonkarahisar Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirildiğini dile getiren Kıvrak, bu yıl üniversite senatosunun mezuniyet törenlerini, her fakültenin ve yüksek okulun kendi bulundukları yerde yapması kararını aldığını iletti. Kıvrak, bu kararın bir sonucu olarak ilk kez ilçede bu heyecanı yaşadıklarını ifade etti. Kıvrak, ilçede öğrencilerin barınma probleminin olmadığını belirterek, "Öğrencilerimiz Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurdunda, özel yurt ve evlerde barınmaktadır. Bu imkanlara ilave olarak okulumuzun bulunduğu yerleşkeye 500 öğrenci kapasiteli lüks yurt yapılacaktır" dedi.

Programda; AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Belediye Başkanı Cengiz Pala ve Kaymakam Vekili Ali Polat da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere belgeleriyle birlikte ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından ise öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyet sevinçlerini doyasıya yaşadı.

Mezuniyet törenine, Kaymakam Vekili Ali Polat, Meslek Yüksekokul Müdürü Ersin Kıvrak, Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Emniyet Müdürü İsmail Terzi, Meslek Yüksekokulu'nun eski müdürlerinden Prof. Dr. Mustafa Ergün, Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin, AKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Nuray, öğretim üyeleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emirdağ Myo'da Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement