Erdoğan Tok: "İstihdamın Anahtarı Bizde" - Son Dakika
Yerel

Erdoğan Tok: "İstihdamın Anahtarı Bizde"

Erdoğan Tok: "İstihdamın Anahtarı Bizde"

AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Erdoğan Tok, Meslek Edindirme ve İstihdam Merkezi(İLMEK) birimi kurarak işsizlik sorununa çözüm arayacaklarını söyledi.

14.02.2014 16:15

AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Erdoğan Tok, Meslek Edindirme ve İstihdam Merkezi(İLMEK) birimi kurarak işsizlik sorununa çözüm arayacaklarını söyledi.

Kentin istihdam olanaklarının artırılmasına yönelik projelerini anlatan AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Erdoğan Tok, işsizlik sorununu çözmek adına da çok önemli projelerin olduğunu, bununla ilgili istihdam sağlayabilecek alanlar oluşturacaklarını ifade etti.

İşsizlik sorunu aza indirmek için projelerinin olduğunu belirten Tok, "Kentte yaptığınız yatırımları ekonomik kalkınma ile destekleyemezseniz, istihdama katkı da sağlayamazsınız. Biz, bu mantıkla hareket edip ülkemizin ve kentimizin en büyük problemi işsizlik konusunda ne yapabiliriz, bu sorunu nasıl minimuma indirebiliriz diye düşünüyoruz. Çalışmalarımızı ve projelerimizi bu konuda yoğunlaştırmış durumdayız" dedi.

Kendi belediye başkanlığı döneminde istihdam kaynaklı kurs açtıklarını anlatan Erdoğan Tok, "Ülkemizin en önemli sorunlarının başında gelen işsizlik konusuna çözüm sağlamak amacıyla İLMEK Meslek Edindirme Kurslarını açmıştık. Çokta verimli olmuştu. Bu kursumuzda gençlerimiz mobilya döşemeciliği öğreniyordu. Mobilya döşemeciliği kursumuzla her altı ayda bir, 200 gencimiz hem iş hem de meslek sahibi oldu. Hem İLMEK hem de Süleyman Kaldırım ağabeyimizin açmış olduğu GAMEK kursları kapatıldı" diye konuştu.

"İSTİHDAMA ORTAK ÇÖZÜMLER GETİRECEĞİZ"

İŞKUR ile işbirliği içerisinde işsizlik sorununa çözüm arayarak Meslek Edindirme ve İstihdam Merkezi birimi kuracaklarını söyleyen Tok, "Yerel yönetimler bağlamında önemli bir proje olarak gördüğümüz bu çalışmanın, nitelikli işgücü, eğitim ve istihdam konularında önemli bir katkı oluşturması en büyük ümidimizdir Bir çok meslek örgütü ile birlikte proje üreterek ara eleman ihtiyacını karşılayacak iş garantili meslek kurslarını hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bir yandan işsizlere iş imkanı sunarken diğer yandan ise, meslek edindirme kursları ile nitelikli personel yetiştirmeyi sağlayacağız. Gençlerimizi sokak ve kahve köşelerinden kurtarıp geleceklerini kurmalarını sağlayacak altın bilezikleri olacak meslek sahibi yapmayı hedefliyoruz. Hem belediyemizin imkanlarını kullanarak hem de ilgili kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yürüterek, istihdamın geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla mesleki eğitimler düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdoğan Tok: 'İstihdamın Anahtarı Bizde' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement