Ergani'de Newroz Kutlamaları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Ergani'de Newroz Kutlamaları Sürüyor

Ergani\'de Newroz Kutlamaları Sürüyor

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı mahallelerde yurttaşların katılımıyla Newroz kutlamaları devam ediyor.

14.03.2014 13:11

Diyarbakır'ın Ergani İlçesinde Newroz kutlamaları kapsamında Adnan Menderes Mahallesi'nde kutlama yapıldı. Kutlamaya, BDP Ergani İlçe Başkanı Cavidan Yaman, BDP Ergani Belediye Eşbaşkan Adayı Ramazan Kartalmış ile BDP Ergani ilçe yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

Kutlamanın yapıldığı alan BDP flamalarıyla süslendi. Kutlamaya katılan yüzlerce kişi Newroz ateşini yaktı. Alanda konuşan BDP Ergani ilçe Başkanı Cavidan Yaman yurttaşların Newrozu'nu kutlayarak, 2014 yılına zafer hamlesiyle girileceklerini söyledi.

BDP Ergani Belediye Eşbaşkan Adayı Ramazan Kartalmış da 40 yıllık savaşın finalinin yaşandığını söyleyerek, "30 Mart sıradan bir mahalli idare seçimi değildir. 30 Mart sadece belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinin seçildiği bir seçim değildir. 30 Mart'ta artık tüm dünyaya biz varız. Kurtuluşumuzu istiyoruz dediğimiz gün olacaktır. Bu seçim Kürt halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın devletle yürüttüğü müzakerelerin bir başka üst aşamasıdır. Biz Amed ile yarışacağız, biz Amed oy oranını yakalayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından kutlama, davul-zurna eşliğinde çekilen halay ve havai fişek gösterisi ile geç saatlere kadar sürdü.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ergani'de Newroz Kutlamaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement