Erzin'e Endüstri Meslek Lisesi Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Erzin'e Endüstri Meslek Lisesi Yapılacak

Erzin\'e Endüstri Meslek Lisesi Yapılacak

Egemer Elektrik Üretim AŞ, Hatay'ın Erzin ilçesine 16 derslikli 2,5 milyon TL değerinde Endüstri Meslek Lisesi yaptırıyor.

05.07.2012 15:12

Egemer Elektrik Üretim AŞ, Hatay'ın Erzin ilçesine 16 derslikli 2,5 milyon TL değerinde Endüstri Meslek Lisesi yaptırıyor.

Hatay Valiliği'nde imzaya açılan "Egemer Elektrik Üretim A.Ş. Şehit Uğur Ekiz Endüstri Meslek Lisesi" protokolünü; Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Egemer Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Serhan Gencer, Erzin Kaymakamı İskender Yöndem, Erzin Belediye Başkan Vekili İsmail Akçakoyun ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halil Sanlı imzaladı.

Bölgenin uzun vadeli yatırımcısı olacaklarını belirten Egemer Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Serhan Gencer, bölgenin sanayisine ara eleman yetiştirecek olan okulu yaptırmaktan büyük onur duyduklarını söyledi. Gencer, temennilerinin bu okulda yetişen gençlerin Erzin'in geleceğine katkı sağlaması olduğunu da belirtti.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ise Hatay'da yaşanan ciddi gelişmeler neticesinde İskenderun ve Erzin bölgesinin başta demir-çelik olmak üzere sanayisinin çok geliştiğini ve bu sanayi kuruluşlarının talep ettiği ara elemanları yetiştirilmesi bakımından yapılan Endüstri Meslek Lisesi'nin çok önemli olduğunu söyledi. Hayırseverin eğitime yaptığı bu katkının hem Hatay'ın hem de Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu da belirten Vali Lekesiz, eğitime yaptıkları katkılardan dolayı Egemer Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Serhan Gencer' teşekkür etti.

Erzin Kaymakamı İskender Yönden de, ilçenin böyle bir okula çok ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, hayırsever işadamına ve desteği olan Hatay Valisi Lekesiz'e teşekkür etti.

40 bin metrekarelik alanda yapılacak, 384 öğrenci kapasiteli ve 16 derslikli okulun, 12.12.2012 saat 12.12'de açılışının yapılması planlanıyor. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzin'e Endüstri Meslek Lisesi Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement