Erzurum Futbol Kulüplerinin Yükseklik Kampı Merkezi Oluyor - Son Dakika
Yerel

Erzurum Futbol Kulüplerinin Yükseklik Kampı Merkezi Oluyor

Erzurum Futbol Kulüplerinin Yükseklik Kampı Merkezi Oluyor

Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün davetlisi olarak Erzurum'a gelen Sporcu Kampı Tur Operatörü Ahmet Köksalan, bir dizi incelemelerde bulundu.

26.04.2012 12:47

Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün davetlisi olarak Erzurum'a gelen Sporcu Kampı Tur Operatörü Ahmet Köksalan, bir dizi incelemelerde bulundu.

Erzurum evlerinde sabah kahvaltısında kurum amirleri ve basın mensuplarıyla buluşan Köksalan, Erzurum 'da ki incelemelerinin olumlu olduğunu ifade etti. Kahvaltıya Vali yardımcısı Özgür Aslan, KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar,

Amatör Sporcular Federasyonları Erzurum Şubesi Başkanı Selahaddin Codur ve basın mensupları katıldı.

Erzurum da, Futbol Kulüplerinin yükseklik antrenmanı kamplarının yapılabilmesi için çalışmalarına başlayan Erzurum Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve KUDAKA mevcut futbol sahalarına ve tesislerine yenilerini eklemeyi hedefliyor.

Dünyanın farklı bölgelerinden futbol kulüplerinin yaz aylarında Erzurum da yükseklik kamplarını yapacak olmasıyla hem kış mevsimine dayalı turizm yelpazesi genişleyecek, hem de Erzurum'un Dünyaya tanıtımı sağlanacak. Sporcu Kampı Tur Operatörü Ahmet Köksalan; "Avrupa'dan futbol kulüplerinin yükseklik kampları için Erzurum'a gelmeleri zor ihtimal, çünkü Avrupa da Erzurum da ki İklim ve yükseklikte yükseklik kamplarının yapıldığı kentler mevcut. Biz yüzümüzü Güney ve Doğu ülkelerine de çevireceğiz. Türkiye de 200 tane futbol takımı mevcut ve birçoğu yükseklik kampları için yurt dışına ya da Bolu gibi illeri gidiyor. Bu kulüpler neden Erzurum da Yükseklik antrenman kampları Erzurum da yapmasın" dedi.

Şu an ki mevcut saha ve tesislerin yaklaşık 30 futbol takımının kamp yapmasına yeterli olabileceğini söyleyen Köksalan, gerekli yatırım ve tanıtımlarla Erzurum da yaz ayların da Antalya gibi 2 yüzün üsten de kulübün rahatlıkla yükseklik kampları için ağırlanabileceğini söyledi. Kahvaltının ardında Köksalan'a, Erzurum'a sporcu kampları kazandırılması için yürütülen çalışmalara sağladığı katkılar anısına plaket ve hediye takdim edildi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum Futbol Kulüplerinin Yükseklik Kampı Merkezi Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement