Foça'da Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Foça'da Kurtuluş Coşkusu

Foça\'da Kurtuluş Coşkusu

11 Eylül Foça'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü coşku ile kutlandı.

11.09.2013 13:29  Güncelleme: 13:36

Foça'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü coşku ile kutlandı. 11 Eylül Kurtuluş Bayramı etkinlikleri Foça Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirildi. Kutlama programına Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, Mustafa Kemal Atatürk'e benzerliği ile bilinen oyuncu Göksal Kaya, resmi ve özel kamu kuruluşlarının daire amirleri, sivil toplum örgütleri, Gaziler ve Kuvay-i Milliye Derneği, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "Kurtuluş savaşı Ulusumuzun Cumhuriyete doğru azimli, kararlı yolculuğudur. Cumhuriyet ise ülkemiz için aydınlanmanın, değişimin ve devrimin adıdır. Birbiri ardına gelen devrimler ve Atatürk ışığıyla Osmanlı'nın harap ve bitap düşmüş kalıntılarından gencecik bir devlet ve ileriye atılmaya kararlı bir millet doğmuştur. Foçamız ve elbette İzmir'imiz bu doğrultuda hiç sapmadan yoluna devam etmiştir. Türk aydınlanmasının ve Atatürk devrimciliğinin sahibi çok geniş bir satıh vardır. ve o satıh Türkiye'dir. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın! Küçük sapmalar, aldatıcı geri dönüşler olabilir. Bunlar asla geneli kapsamaz. Türkiye kenetlenmiş ve inançlı halkı ile yarınlara çağdaşlık ve yürüme kararlılığında yoluna devam edecektir" diyerek, Foça Halkı'nın kurtuluş bayramını kutladı.

Kutlama etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler şiir okudu. Folklor ekibinin halk oyunları gösterilerini sundu. Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği'nden gelen 16 efenin gösterisi vatandaşlardan yoğun alkış aldı. Efe'lerin gösterisi sırasında bazı vatandaşlar dayanamayıp kendini piste atarak Efe'ler ile birlikte karşılıklı Harmandalı, zeybek oynadı. Kutlama programı Gaziler ve Kuvay-i Milliye Derneği üyelerinin yaptığı tören geçişi ile son buldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Foça'da Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement