Gazeteci Mustafa Kirman İzmir'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Gazeteci Mustafa Kirman İzmir'de Anıldı

Gazeteci Mustafa Kirman İzmir\'de Anıldı

Yakalandığı amansız hastalığa karşı verdiği mücadeleyi kaybeden gazeteci Mustafa Kirman'ı, ölümünün birinci yılında ailesi ve meslektaşları andı.

17.07.2013 16:13  Güncelleme: 16:17

Yakalandığı amansız hastalığa karşı verdiği mücadeleyi kaybeden gazeteci Mustafa Kirman, ölümünün birinci yılında ailesi ve meslektaşları tarafından anıldı. 16 Temmuz 2012 tarihinde vefat eden Mustafa Kirman için ilk anma Yeni Bornova Mezarlığı'ndaki kabri başında yapılırken, Kirman'ın ailesi, meslektaşları ve arkadaşları daha sonra İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin Basın Lokali'nde bir araya geldi.

Yakın dostu ve ortağı Sedat Pişirici'nin öncülüğünde gerçekleştirilen anma etkinliğine Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, 68'liler Platformu Başkanı Okan Yüksel, annesi Gülseren Kirman, ablası Leyla Çakmak, kardeşi Ömer Kirman ve dostları katıldı.

Anma etkinliğine katılanlara Mustafa Kirman için özel hazırlanan gazete ve Kirman'ın çerçeveli fotoğrafı takdim edildi.

Mustafa Kirman'la bir dönem birlikte çalıştığını hatırlatan TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Atilla Sertel, "Mustafa Kirman, iyi bir gazeteci, iyi bir insan, mücadeleci, konuşması ve yaşam çizgisiyle etrafını aydınlatırdı. Hep inandığı yolda yürüdü, asla yalpalamadı, yolundan hiç sapmadı. Ardında güzel anılar, kalıcı izler bıraktı. İsminin yaşaması ve yaşatılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Daha sonra söz alan Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay da, "Aynı idealleri paylaştığım Mustafa, onurlu, dürüst, namuslu gazeteciydi. Bugün; Mustafa gibi yürekli, mücadeleci, idealleri olan gazetecilerin sayısı her geçen gün azalıyor" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazeteci Mustafa Kirman İzmir'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement