Gaziantep Kent Konseyi Bursa'yı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Kent Konseyi Bursa'yı Ziyaret Etti

Gaziantep Kent Konseyi Bursa\'yı Ziyaret Etti

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ve beraberindekiler, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti.

29.06.2013 12:13  Güncelleme: 12:17

Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibi ile deneyimlerini paylaştı.

Gaziantep heyetini Hünkar Köşkü'nde karşılayan Altepe'ye Gaziantep Kent Konseyi çalışmaları hakkında bilgiler veren Necati Binici, Suriye'de yaşanan iç karışıklıklar yüzünden Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Gaziantep'te de çadır ve konteyner kentler oluşturulduğunu söyledi.

Hükümetin bu konuda fedakarlık gösterdiğini kaydeden Binici, kent içerisinde kendi olanakları ile ev tutan ya da akrabalarının yanına yerleşen Suriyelilerin de bulunduğunu, bu insanların sağlık, eğitim ve daha birçok konuda sorunlarının çözümü için çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Necati Binici, bu konuda kent konseyinde bir genel kurul yapıldığı ve sonrasında Vali Yardımcısının Başkanlığında bir komisyon kurulduğunu anlattı.

"Kent Konseyi şehrin her türlü probleminin çözümü için aktif projeler üretiyor" diyen Binici, "Bunu yaparken de kentte kamu, kurum ve kuruluşları ile sivil toplum oluşumları, meslek gruplarıyla da işbirlikleri oluşturuyoruz" şeklinde konuştu.

Gaziantep'te birçok STK ile fikir birliği yaparak projeler geliştirdiklerini ve Gaziantep Kent Konseyi Uzlaşma Kurulu oluşturduklarını aktaran Binici, hatta mahalle muhtarlarına kentin sorunları ile ilgili bir anket yaptırdıklarını ve bu doğrultuda kentin ihtiyaçlarını bir arada görme imkanı bulduklarını kaydetti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Gaziantep Kent Konseyi ekibini Bursa'da görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, kent konseylerinin birbirleri ile deneyimlerini paylaşmalarını önerdi.

Bursa olarak hava yolu ulaşımına önem verdiklerini ve bu doğrultuda bir hava yolu ulaşımı kurmayı planladıklarını dile getiren Altepe, kent konseyi çalışmalarının bu tür toplantılarla birbirlerine deneyimlerini aktarmasının olumlu gelişme olduğunu ifade etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep Kent Konseyi Bursa'yı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement