Genç Doktorun Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika
Yerel

Genç Doktorun Cenazesi Toprağa Verildi

Genç Doktorun Cenazesi Toprağa Verildi

Kemik iliği tedavisi görürken hayatını kaybeden BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın yeğeni Doktor İshak Canan'ın cenazesi toprağa verildi.

06.01.2014 16:54

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kemik iliği tedavisi görürken hayatını kaybeden BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın yeğeni Doktor İshak Canan'ın cenazesi Yüksekova'da toprağa verildi.

Kemik iliği kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden BDP Hakkari Milletvekilli Esat Canan'ın yeğeni Doktor İshak Canan'ın cenazesi Yüksekova ilçene bağlı Karlı köyünde toprağa verildi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi gören ve dün sabah vefat eden Dr. Canan için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan tören sonrası cenazesi karayolu ile Yüksekova'ya getirildi. İlçeye 15 kilometre mesafedeki Karlı köyünde kılınan cenaze namazının ardından Canan'ın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Cenaze töreninde konuşan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, genç doktorun yakalandığı amansız hastalıkla yedi sene mücadele ettiğini söyledi. Vekil Canan, "Evladımız mesleğe başladıktan bir sene sonra dünya evine girdi. Bir yıl sonrasında ise bu amansız hastalığa yakalandı. Yaklaşık yedi yıldır bu hastalıkla mücadele ediyordu. Bugün bu evladımızı ne yazık ki kaybettik. Ailesi olarak derin üzüntü içerisindeyiz. Ama meslektaşlarından gelen mesajlar, sunulan destek ve yalnız bırakmayan tutumları bize teselli verdi. Başta ailesi olmak üzere tün meslektaşlarına da başsağlığı diliyorum" dedi.

Genç doktor için taziyelerin Vekil Canan'ın köydeki evinde kabul edileceği belirtildi.

Cenaze törenine Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin, Hakkari Belediye Başkanvekili Abdullah Kılıç, BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, BDP ilçe yöneticileri, il ve ilçelerdeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Van İl Sağlık Müdürü Bilal Acar, Hakkari Baro Başkanı Muhittin Güngör, Canan'ın ailesi, yakınları ile Ankara ve Antalya'dan çok sayıda meslektaşı katıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç Doktorun Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement