Geredeli Şampiyon Öğrenciler Bilecik'i Gezdi - Son Dakika
Yerel

Geredeli Şampiyon Öğrenciler Bilecik'i Gezdi

Geredeli Şampiyon Öğrenciler Bilecik\'i Gezdi

Bolu'nun Gerede ilçesinde Ramazan Dede Bilgievi tarafından düzenlenen 3.Sayısal Bilimler Olimpiyatı'nın (SABİO) şampiyonu olan öğrenciler Bilecik'i gezdi.

18.06.2013 17:32

Bolu'nun Gerede ilçesinde Ramazan Dede Bilgievi tarafından düzenlenen 3. Sayısal Bilimler Olimpiyatı'nın (SABİO) şampiyonu olan öğrenciler Bilecik'i gezdi.

Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi tarafından bu yıl 3'ncüsü yapılan Sayısal Bilimler Olimpiyatının (SABİO) ödül töreninde konuşan Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, öğrencilere madalya dışında bir sürprizi daha olacağını söylemişti. Sürprizini açıklayan Başkan Baygın, şampiyonları Bilecik gezisi ile ödüllendirdi. Geziye 35 SABİO öğrencisi ve Ramazan Dede Bilgievi öğretmenleri katıldı. Bilecik gezisinin ilk durağı, Tarihi Bilecik Belediye Sarayı oldu. Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk ve ilgili personel Bilgievi ekibini karşıladı. Bilecik Belediye personeline kısaca Bilgievi faaliyetleri ile ilgili tanıtım yapıldı ve bilgilendirme slaytları izletildi. Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, Bilgievinin çalışmalarını çok beğendiğini ve Bilecik'te belediye olarak eğitim faaliyetleri yaptıklarını ancak Bilgievi formatında olmadığını ifade etti.

Bilecik Belediyesi'nin görevlendirdiği rehber eşlinde tarihi Belediye Sarayı, saat kulesi ve fotoğraflarla eski Bilecik anlatıldı. Gerede'de bulunan Bilgievinin çalışmalarını dinleyen başkan yardımcısı, projeyi çok beğendiklerini kendi ilçelerinde de bu faaliyetleri Bilgievi çatısı altında yapmak için çalışmalar yapacaklarını ifade ettiler.

Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, "Çocuklarımızın başarılarını ödüllendirmek, motivasyonlarını artırmak amacıyla Bilecik gezisini organize ettik. Osmanlının doğduğu bu toprakları yerinde görmelerini, dünyaya 600 yıl adaletle hükmeden bir medeniyetin nereden nasıl başladığı hakkında fikir sahibi olmalarını istedik. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi ağırlayan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Beyefendiye, bizzat ilgilenen Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk'e, belediye personeline, Osmaneli İlçesi Belediye yetkililerine, Belediye Meclis Üyesi hemşehrimiz İbrahim Düş Beyefendi'ye teşekkürlerimi iletiyorum. Bizde kendilerini İlçemizde görmekten mutluluk duyacağımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

Gezi sonrası düşüncelerini kağıda döken öğrenciler, ortak mesaj vererek gezinin olumlu sonuçlandığını ifade ettiler. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geredeli Şampiyon Öğrenciler Bilecik'i Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement