Gif İletişim Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Yerel

Gif İletişim Ödülleri Sahiplerini Buldu

Gif İletişim Ödülleri Sahiplerini Buldu

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 2012 Gif İletişim Ödülleri yarışması düzenlendi.

28.04.2012 16:54

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 2012 Gif İletişim Ödülleri yarışması düzenlendi.

Gümüşhane Üniversitesi Gümüşperde Sinema Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GSTO) Başkanı İsmail Akçay, kamu kurum müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve 2013 yılında ulusal düzeyde gerçekleştirilmesi düşünülen yarışmaya üniversite öğrencileri 113 proje ile katıldı.

İletişim Fakültesinin düzenlediği yarışmada haber,

kısa film, fotoğraf ve reklam dalında ödüller verilirken, yarışmanın koordinatörlüğünü İletişim Fakültesi araştırma görevlileri Ersin Diker ve Emre Aslan yaptı.

Törende konuşan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü İhsan Günaydın eğitimin önemine değinerek şunları ifade etti, " Öncelikle son yıllarda eğitim anlayışında önemli bir değişme yaşanmaktadır. Doğal olarak bu durum, eğitim sistemlerinde değişimi zorlamaktadır. Geleneksel eğitim artık yerini modern eğitim veya öğrenmeyi öğrenmek dediğimiz aktif eğitime bırakmış durumdadır. Geleneksel eğitim dediğimizde ders kitaplarıyla sunulan bilgiyi ve onu aktarıcısını merkeze alan bir eğitim anlayışını anlıyoruz. Halbuki öğrenmeyi esas alan aktif eğitimde ise bilgiyi çeşitli kaynaklardan alan ve sürekli

gelişimi esas alan bir eğitim anlayışı söz konusudur. Öğrenci merkezli dediğimiz bu eğitim sisteminde öğrencilerin ilgi alanları, becerileri ve yeteneklerini ortaya koyacak ortaya çıkaracak rehberlik hizmetlerinin etkin bir şekilde okul içi ve okul dışında uygulamaları devam ettirmelerini esas almaktadır. Unutulmamalıdır ki! Bilimin özü meraktan geçmektedir. Dolayısıyla öğrenci merkezli eğitim sisteminin uygulamasında merak uyandırmak ve bu anlamda planlama yapmak gerekiyor"

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş ise kendi fakülte öğrencilerinin dışında da katılımın olmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek, gelecek yıl yarışmayı ulusal düzeye taşımak ve Türkiye'deki bütün İletişim Fakültesi öğrencilerinin katılımı ile ulusal düzeyde bir yarışma haline getirmek ve zaman içinde bunu gelenekselleştirmek amacında olduklarını söyledi.

Yarışma sonucunda reklam ve haber dalında yarışan eserler arasında birinciliğe ve ikinciliğe layık eser bulunamazken, haber dalında "Yürek bilekten güçlüdür" projesi ile Ercan Karabuga üçüncü, reklam dalında da "Her Aşkın Bir Bağlayıcılığı Var" projesi ile Şahika Noylan üçüncü oldu. Fotoğraf dalında ise "Damla" adlı projesi ile Gamze Dönen birinci, "İhsan Usta" adlı projesi ile Uğur Bulut ikinci, "Esaret" adlı projesi ile Ercan Karabuga üçüncü oldu. Kısa film dalında ise Bekir Bulut'un Dell Notebook Reklam Filmi birinci olurken, Muzaffer Şener'in Çocuk Oyuncağı ikinci, Sude Yıldız'ın Şiddet Etme filmi üçüncü oldu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gif İletişim Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement