'Gönül Elçileri' Projesi Adana'da Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

'Gönül Elçileri' Projesi Adana'da Tanıtıldı

\'Gönül Elçileri\' Projesi Adana\'da Tanıtıldı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un eşi Aylin Coş, Adanalıları, Gönül Elçisi Projesi'nin ilk aşaması olan 'Koruyucu Ailelik Hizmeti'ni desteklemek üzere 'Günül Elçisi' olmaya çağırdı.

06.03.2013 18:25

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un eşi Aylin Coş, Adanalıları, Gönül Elçisi Projesi'nin ilk aşaması olan 'Koruyucu Ailelik Hizmeti'ni desteklemek üzere 'Günül Elçisi' olmaya çağırdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ve 81 ilin vali eşleri tarafından yürütülen 'Gönül Elçileri' projesi, Adana Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'nda düzenlenen toplantıda tanıtıldı. Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Vali Hüseyin Avni Coş'un eşi Aylin Coş, Sosyal Politikalar İl Müdürü Fazlı Doğanç, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, STK temsilcileri ve çeşitli kadın topluluklarının üyelerinin katıldığı toplantıda, katılımcılara,

projenin ilk aşamalarından biri olan koruyucu aile olabilme ile ilgili şartlar, koruyucu ailelere hizmetin karşılığı sunulan devlet desteği ve süreciyle ilgili bilgiler verildi.

Burada konuşan Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, çocukların bakım ve barınma gibi haklarının Anayasa'da var olduğunu hatırlattı. Kent genelinde istismara uğrayan, şiddet gören ve suça karışan çocuklar için ayrı ayrı merkezlerin kurulduğunu ifade eden Avcı, Sevgi Evleri'nde de 21 adet dublex binanın bulunduğunu, her binada 10 adet çocuğun kaldığını söyledi. Avcı, devletin koruma altındaki çocuklara her türlü imkanı sunduğunu söyleyerek, "Yaptığımız araştırmalarda, devletin bunca imkanına karşılık, çocukların yüzde ellisi liseyi zor bitirdiğini tespit ettik. Ayrıca bu çocukların kamu görevlisi olarak çalışma hakları var. Bu haklarını kullanıp memur olarak işe başlayan çocukların da ilk 3 yılda görevden alındıklarını ya da ayrıldıklarını gözlemliyoruz. Bunun sorgulanması gerektiğini düşünüyorum. Devlet korumasındaki çocuklar sevgiye muhtaç. Bu nedenle vatandaşlarımız bu konuda duyarlı davranmalıdır" dedi. Avcı, başarısızlığın nedeninin 'sevgi eksikliği' olduğuna dikkat çekti.

Vali Hüseyin Avni Coş'un eşi Aylin Coş ise yaptığı konuşmada, Adanalıları, Gönül Elçisi Projesi'nin ilk aşaması olan 'Koruyucu Ailelik Hizmeti'ni desteklemek üzere 'Günül Elçisi' olmaya çağırdı. Coş, "Çocuklar aile ortamında sevgiye doyarak büyür. Sevgisiz büyüyen çocuklar, yönlendirmeye açık olur. Kötü niyetli kişilerin ellerine düşebilir. Bu nedenle bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, toplantıya katılanlar, Sevgi Evleri'nde kalan çocukları ziyaret etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Gönül Elçileri' Projesi Adana'da Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement