Hafsa Sultan Hastanesi Büyüyor - Son Dakika
Yerel

Hafsa Sultan Hastanesi Büyüyor

Hafsa Sultan Hastanesi Büyüyor

CBÜ Rektörü Prof.Dr.Mehmet Pakdemirli, "Çevre illerden hasta çekmek istiyoruz."

24.12.2012 16:44  Güncelleme: 16:43

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, "Çevre illerden hasta çekmek istiyoruz. Sonraki hedefimiz ise gerekirse komşu ülkelerden hasta çekmek" dedi.

CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi'nde Diyaliz Merkezi ile Yeni Doğan Servisi Yoğun Bakım Ünitesi'nin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Pakdemirli, Manisalılar'a daha iyi hizmet vermek için özellikli merkezlerin sayılarının arttırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Prof.Dr. Pakdemirli, hastaneye gelen hastaların başka bir ile ya da merkeze gitmelerini istemediklerini, tam tersine çevre illerden hasta çekmek istediklerini belirterek, "Sonraki hedefimiz ise gerekirse komşu ülkelerden hasta çekmek" dedi.

Aile Planlaması Merkezi'nin de yakın zaman içerisinde açılacağını kaydeden Prof.Dr. Pakdemirli, "Özellikli ünitelerin sayılarını arttırmayı hedefliyoruz. Kalp Damar ve Kardiyoloji binasının temeli atıldı, ihalesine çıkıldı ve 1 yıl içerisinde tamamlanacak. Bu binamız aslında Kalkınma Bakanlığı'ndan bütçesi yoktu, planlamada Manisa milletvekillerimiz Recai Berber ve Uğur Aydemir büyük gayret göstererek bütçe ve planlamaya koydular. Kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Aydemir ise Manisalıların başka illere gitmeden tedavi olacakları için mutluluk duyduklarını belirtti.

Diyaliz Merkezi'nin 5 yatak kapasitesi olduğu, ayakta takip ve tedavinin yapılacağı belirtildi.

Yeni Doğan Servisi Yoğun Bakım Ünitesi ise aynı anda 8 bebeğe hizmet verebilecek.

Açılışa Vali Yardımcısı Sıtkı Zehin de katıldı.

Her iki bölümün yatırım maliyetlerinin toplam 1 milyon lira olduğu belirtildi.

Muhabir: Turgay Duyar/ Halil Şahin

Yayıncı: Tolga Albay - MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hafsa Sultan Hastanesi Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement