Hakkari'de Geleneksel Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika
Yerel

Hakkari'de Geleneksel Yıl Sonu Sergisi

Hakkari\'de Geleneksel Yıl Sonu Sergisi

Hakkari Halk Eğitim Merkezi'nin 2012 eğitim ve öğretim yılı içinde açtığı kursların "Geleneksel yıl sonu sergisi" büyük ilgi gördü.

04.06.2012 17:56

Hakkari Halk Eğitim Merkezi'nin 2012 eğitim ve öğretim yılı içinde açtığı kursların "Geleneksel yıl sonu sergisi" büyük ilgi gördü.

Şehit Mehmet Ceyhan Caddesi üzerinde bulunan Halk Eğitim Merkezi binasında düzenlenen serginin açılış törenine, Vali Vekili Önder Bozkurt, eşi Betül Bozkurt, İl Milli Eğitim Müdürü. M. Sena Yakut, Halk Eğitimi Bölüm Başkanı Müdür Yardımcısı Şerafettin Saraçoğlu, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanatlar Okulu Müdürü Tahir Tekin, Müdür Yardımcısı Lütfü Keskin, daire amirleri, kursiyerler ve çok sayıda bayan katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanatlar Okulu Müdürü Tahir Tekin, Hakkari Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında 11 dalda merkez ve köylerimizde 4 serginin açıldığını belirtti.

Tekin, " Milli eğitim faaliyetleri içerisinde halk eğitim merkezlerinin büyük bir yeri ve önemi vardır. Yediden yetmişe eğitim ilkesine göre hareket eden halk eğitim merkezlerinde iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu hedefler doğrultusunda örgün eğitim sistemine hiç girmemiş, ya da herhangi bir kademesinden ayrılmış veya halen herhangi bir kademesinde eğitim gören tüm vatandaşlarımıza hiçbir yaş sınırlaması olmaksızın okuma- yazma, mesleki ve teknik ve sosyal-kültürel kurslar açılarak bilgi ve beceri kazanma imkanı sağlanmaktadır.

2011-2012 eğitim ve öğretim yılında Tekser Askeri Lojmanları, Bay, Çimenli, Üzümcü, Olgunlar ve Bağışlı köylerinde

11 dalda mesleki ve teknik

kurslar açılıp yıl sonu sergi açılışları yapılmıştır. Ayrıca merkez mahallelerimizde 29 adet giyim, 22 nakış, 8 el sanatları, 9 trikotaj, 21 yüz tutmuş el sanatları kilim, 36 halk oyunları ve müzik grubu kurslar açılmıştır. Merkez ve köylerde bu yıl beşinci sergi açılışı yapılmış olup 139 vatandaşlarımıza istihdam sağlanmıştır. Bu maliyet olarak küçümsenecek bir rakam değildir.

2011-2012 Eğitim ve öğretim yılında 609 adet kurs açılmıştır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Vekili Önder Bozkurt, eşi Betül Bozkurt ve beraberindekiler tarafından serginin açılışı yapıldı. Kurumun değişik oda ve salonlarında sergilenen yöresel kıyafet, maket kıl çadırlar, yatak takımları, bay, bayan ve çocuk elbiseleri, eski beşik, eski semaverler, kilim gibi el emeği göz nuru değişik el sanatları stantlarını dolaşan konuklar kursiyerlere tam not verdiler.

15 Yıllık öğretmen Hasret Yılmaz tarafından yöresel kıyafetlerle yaptığı Memu-Zin maketleri ise sergide ilgi odağı haline geldi. Vali Vekili Önder Bozkurt, yöresel kıyafetli Memu-Zin maketlerini çok beğendiğini, bununla birlikte beğendiği el sanatlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne göndereceğini belirtti. Öğretmen Hasret Yılmaz ise 1 aylık bir çalışma sonucunda Memu Zin maketini yaptığını belirterek, sergide ilgi görmesinin ise kendisini de mutlu ettiğini belirtti.

Geleneksel yıl sonu sergisi yapılan ikramla son buldu. Serginin 3 gün boyunca halka açık kalacağı belirtildi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hakkari'de Geleneksel Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement