Hayvanseverlerden Başkan Akpınar'a Ödül - Son Dakika
Yerel

Hayvanseverlerden Başkan Akpınar'a Ödül

Hayvanseverlerden Başkan Akpınar\'a Ödül

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, sokak hayvanların yaşam şartlarını iyileştirmeye yönelik çalışmaları nedeniyle, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından teşekkür plaketi ile ödüllendirildi.

07.06.2015 10:54

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, sokak hayvanların yaşam şartlarını iyileştirmeye yönelik çalışmaları nedeniyle, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından teşekkür plaketi ile ödüllendirildi.

İzmir'de, sokak hayvanları için hayata geçirdiği hizmetlerle takdir toplayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a anlamlı bir ödül verildi. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) adına Esin Önder ve Şule Baylan, Başkan Akpınar'ı makamında ziyaret ederek teşekkür plaketi sundu. Önder ve Baylan, Karşıyaka Belediyesi'nin hayvan haklarına saygılı uygulamalarıyla, beslenme ve sağlık gibi alanlardaki hizmetlerinin diğer yerel yönetimlere de örnek olmasını dilediklerini ifade etti.

Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ise, "Hayvanlarımızın yaşam hakkına saygı duyan ve sağlıklı yaşam şartları oluşturmaya çalışan bir belediyeyiz. Yaşadığımız çevreyi, sokakları paylaştığımız hayvanlarımıza sahip çıkıyoruz, çıkmaya da devam edeceğiz. Bu ay içinde, yaz mevsiminde sokak hayvanlarının susuzluk çekmemesi için 'Bir Kap Su' kampanyamızı başlatacağız. Bu kampanyamıza katılan ve can dostlarımıza sahip çıkan yerlere 'Bu site apartman can dostudur' yazıları asacağız. Hazırladığımız broşür ve ilanlarla, kentimizde hayvan hakları konusunda farkındalık yaratmaya devam edeceğiz" dedi.

Öte yandan Karşıyaka Belediyesi ekipleri, son 15 ayda İzmir'de bir ilke imza atarak ilçenin farklı noktalarına sokak hayvanları için 'Pugedon' isimli mama dönüşüm kutuları yerleştirdi. Ekipler, 20 binden fazla hayvana tıbbi müdahalede bulunurken, 330 sahipsiz kedi ve köpek sıcak yuvalara kavuşturuldu. 3 bin kedi ve köpek kısırlaştırıldığı, kedilerin ağır kış şartlarından etkilenmemesi için yaklaşık bin adet strafor yuva yapıldığı öğrenildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayvanseverlerden Başkan Akpınar'a Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement