İl Genel Meclisi Üyeleri Valiyi Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

İl Genel Meclisi Üyeleri Valiyi Ziyaret Etti

İl Genel Meclisi Üyeleri Valiyi Ziyaret Etti

Bartın İl Genel Meclisi Üyeleri, görevine başlayan Bartın Valisi Bülent Savur'u makamında ziyaret etti.

22.08.2012 13:10

Bartın İl Genel Meclisi Üyeleri, görevine başlayan Bartın Valisi Bülent Savur'u makamında ziyaret etti.

Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, İl Genel Meclisi Üyeleri Kenan Dursun, Recep Kantarcıoğlu, Musa Gürüz, Mehmet Ali Uğur, Atnen Aydoğan, Uğur Timur, Ayhan Özçelik, Sefai Dikyurt, Aynur Yıldırım ve Orhan Çaça, Bartın Valisi Bülent Savur'u makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, "Bu yıl içerisinde 2012 yılı bütçemiz 19 milyon 500 bin liradır. Bu 19 milyon 500 bin liranın yüzde 60'ı yatırımlara ayrılmıştır. İl Özel İdaresi olarak Bartın'da yapılan yatırımlara baktığımızda şu anda 2 bin kilometre yol ağı olan Bartın'da 2005 yılından bu yana 200 kilometre asfalt olan yolumuzda şu anda bin 200 kilometre yol asfalt olarak tamamlandı. Bu da ilimizde yüzde 65'e ulaştı. Tabi bu başarıda en büyük pay Başbakan'ın başlattığı 'Köydes' projesindedir. Hem içme suyunda, hem de alt yapı çalışmalarında güzel noktalara geldik. Ancak bu tamamen bitmiş durumda değildir. Hem bu yıl hem de önümüzdeki yıl yapacağımız programlarla ileride 3 yıllık sürede yüzde 100 asfalt durumuna getirmek. Alt yapı çalışmalarından farklı en fazla pay ayırdığımız konu da Milli Eğitim Müdürlüğüne ayrılan paydır. Eğitim, öğretim konusunda İl Özel İdaresi 8 yıl içerisinde 8 tane ilköğretim ve lise binasını tamamladı. Bu yıl içerisinde yine 1 ilköğretim, 1 lise ve Bilim Sanat Merkezi, 2 anaokulu projemiz var. Eğitim-öğretim alanında yapmış olduğumuz çalışmalarla büyük başarı elde edildi. Bartın üniversite sınavlarında puan ortalamasında Türkiye birinciliğini elde etti. Eğitim adına yapılan çalışmalarla yeni derslikler yapıldı. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu başarıda İl Genel Meclisi'nin de katkılarının olduğunu düşünüyorum. Bunun dışında ayrıca en çok pay ayırdığımız diğer bir konuda sağlık konusudur. Stratejik planda her yıl bir sağlık merkezi inşaatını tamamlanması kararı alınmıştı. Geçen yıl Hasankadı sağlık merkezini tamamladık. Bu yılda Kumluca ve Arıt sağlık merkezi inşaatları yapılacak. Arıt sağlık merkezi inşaatı başladı. Az önce de bahsettiğim gibi, yatırımlara bakıldığında cari giderlerle birlikte gerçekten güzel bir yatırım yapıyoruz. Bunlar tabi ki yeterli değildir. Sonuçta genel bütçeden gelen paylarımız hem de Bartın içerisinden İl Özel İdaresi'nin kendi kaynaklarına bakıldığında bütçemiz her geçen yıl zorluyoruz. Bize teklif edilen bütçenin hepimiz biz üzerine ek yapılmasını istedik. Önümüzdeki günlerde bütçemizi nasıl artırabiliriz bunu sizlerle birlikte paylaşacağız. Tabi yapacağımız çalışmalarında daha da artacağını biliyorum" dedi.

Bartın Valisi Bülent Savur ise, "İl Genel Meclislerimiz fonksiyonları, kaynakları itibari ile halk olması ile alakalıdır. Son derece önemli hizmetler veren, İl Genel Meclis üyesi olarak saygın halkın desteğini almış kişilerden oluşan meclisimizdir. Çalışma usulünde sizler gerek hukuki yapı olarak, gerekse Bartın İl Özel İdaresi, İl Genel Meclis Başkanı olarak son derece bilgili ve donanımlı bir başkansınız, ben bunu gözlemledim. Hukuki yapı olarak büyük ölçüde eskiye oranla daha bağımsızlaştırılmış ve daha özelleştirilmiş olarak ifade etsek de tabiatı ile merkezi idarenin aynı zamanda vesayeti altındaki, gerek iş işlemleri olarak, gerekse mali hukuk açısındadır. Denetim olarak merkezi idarenin yüksek yargı organı olan Sayıştay'ın denetimi altında olan fonksiyon olarak da kendi başına hareket edebilen zaman, zaman da ilin Valisi ile birlikte karar olan hukuki yapıya sahip olan kuruluşumuzdur. Zamanla göreceksiniz. Tabi insanın kendini ifade etmesi zordur. Elimizden geldiği kadar kendimizi ifade etmeye çalışacağız. Ancak ben ne kadar kendimi ifade etsem de beni çalışma tarzımla zamanla tanıyacaksınız. Tabi ben hukuka saygılı, hukuku uygulamak ve uygulatmakla hükümlü olan şahsiyetim. Böyle bir makamda oturuyorum. Burada bir tereddüt yok, ama çalışma tarzı olarak yine hukukun içinde kalmakla beraber, aynı zamanda samimi, dostane, meseleleri zaman, zaman profesyonelliğin dışında kendi derdi olarak addeden ve etrafında da aynı şekilde kendi derdiymiş gibi kabul eden çözmeye çalışan ekip görmek isterim" dedi.

Konuşmaların ardından Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, Bartın Valisi Bülent Savur'a hediye takdim etti. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Genel Meclisi Üyeleri Valiyi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement