İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter Açıklaması

İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter Açıklaması

Sivas İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter, Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada dünyada 500 milyon engelli insanın olduğunu söyledi.

09.05.2014 17:09

Sivas İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter, Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada dünyada 500 milyon engelli insanın olduğunu söyledi.

İlter açıklamasında, "Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişi engelli olarak tanımlanmaktadır" dedi.

Engeller doğuştan olabilir, sonradan geçirilen hastalıklar veya kazalar sonucu ortaya çıkabilir diyen İlter Birleşmiş Milletlerin rakamlarına göre dünyada 500 milyon kadar engelli insanın olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

"Dünya Sağlık Örgütü tarafından, dünya nüfusunun yaklaşık dörtte birinin hayatlarında bir çeşit engelle doğrudan ya da dolaylı olarak karşı karşıya olduğu belirtilmektedir. Türkiye nüfusunun ise yüzde 12.29'unun engelli olduğu bilinmektedir.

Engelliler Haftası, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler'e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel haftadır.

Engelliler Haftası boyunca; engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi, sosyal hak ve uygulamalar, talepleri, karşılaştıkları sorunlar, şikayetleri konusu üstünde durulur.Bu çerçevede; Sivas ilindeki tüm sağlık kurumlarında engellilere erişilebilirlik hususunda ciddi mimari değişiklikler yapılmış, engelli otoparkları, asansörleri, tuvaletleri, bekleme alanları düzenlenmiş, verilen hizmetlere daha kolay ulaşabilmeleri için gerek duyduklarında refakat hizmeti verilmektedir. Bundan sonra yapacağımız tüm sağlık hizmetleri planlamalarında engelli vatandaşlarımız göz önünde bulundurulacaktır." - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement