İnesmek Kursiyerleri Sertifika Aldı - Son Dakika
Yerel

İnesmek Kursiyerleri Sertifika Aldı

İnesmek Kursiyerleri Sertifika Aldı

Bursa İnegöl Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarının (İNESMEK) ara dönemi, düzenlenen sertifika töreni ile son buldu.

12.01.2014 13:59

Bursa İnegöl Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarının (İNESMEK) ara dönemi, düzenlenen sertifika töreni ile son buldu. Törende, 'Yetenek Sizsiniz' yarışmasında yarışan Game Of Gölge Grubu gösteri yaptı. Türkçe öğrenen 28 Suriyeli ile birlikte 350 kursiyere belgeleri verildi.

Belediye Kültür Sarayı toplantı salonunda düzenlenen programa, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları Yusuf Şen, Gülhan Şahin, Sabri Günaydın ve Turgay Yel, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, bazı belediye meclis üyeleri ile İNESMEK kursiyerleri katıldı. Program Yetenek Sizsiniz yarışmasına katılan Game Of Gölge Grubunun yaptığı gösteriyle başladı. Performansıyla beğenilen grup, Cem Karaca, Barış Manço, Aşık Veysel, Tuncel Kurtiz gibi ünlülerin gölgelendirmelerini yaptı.

Programın açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Başarılı olmak ve başarıya ulaşmak çok kolay bir iş değil. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Onun arkasında çok yoğun bir gayret vardır. Büyük bir emek ve heyecan vardır. Hayata dair maddi, manevi beklentimiz ve geleceğe dair hedeflerimiz var. İNESMEK aslında hedeflere ulaşma noktasında bizim için iyi bir araç olabilir. Hayata dair hedeflerinizi bırakmayın. İyi şeyler başarabilirsiniz" dedi.

İNESMEK'in üçüncü yılı olduğunu ifade eden Aktaş, "İnegöl halkının talepleri doğrultusunda, branş sayısını 35'e yükselterek hizmet vermeye devam ediyor. İNESMEK'te bu güne kadar ders alan ve halen derslere devam eden öğrencilerimizin sayısı 6 bin 600'ü buldu. Bu öğrencilerimizin 350'si bu akşam sertifikalarını alacak. Şimdiye kadar toplamda 3 bin 546 vatandaşımız İNESMEK'ten sertifika aldı. Ayrıca Suriye'den gelen göçmenlerin sosyal hayata adapte olabilmeleri için, bu sene Türkçe eğitim verdik. Bu akşam 28 Suriye göçmenine 120 saat Türkçe eğitim aldıklarına dair bir katılım belgesi vereceğiz. Bunların yanında pike dikimi, çeyiz ürünleri, fotoğraf çekimi, bilgisayar kullanımı, diksiyon, autocad, İngilizce, dış ticaret, Rusça ve Arapça gruplarında eğitim almış olan öğrencilere sertifikaları verilecek" diye konuştu.

Kursları başarıyla bitirerek Sertifika alanların, aile bütçesine katkıda bulunduklarını belirten Başkan Aktaş, "Annelerimiz kızlarının çeyizlerini yapıyor, gençlerimiz meslek edinerek, ilçemizin kalifiye işçi eksiğini tamamlıyor. Kursiyerlerimiz Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarımızı kamu kurum ve kuruluşlarında kullanabiliyor. Artık firmalar iş ilanlarında İNESMEK sertifikalı çalışan arıyorlar. Bugün gelinen bu nokta, çok sevindirici. Ayrıca İNESMEK bünyesinde açılan etüt kursları ile çocuklarımızın eğitimlerine katkıda bulunuyoruz" dedi.

Sertifikasını alan Suriye vatandaşı Mustafa Nasır, kursta öğrendiği Türkçe ile konuşup, Suriye'de süren iç savaştan kaçarak, İnegöl'e yerleştiklerini belirterek, kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Bir diğer Suriyeli kursiyer Selda Yusef ise, Türkçe kursunun kendileri için faydalı olduğunu dile getirdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnesmek Kursiyerleri Sertifika Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement