İran Heyeti Vali Doğan'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

İran Heyeti Vali Doğan'ı Ziyaret Etti

İran Heyeti Vali Doğan\'ı Ziyaret Etti

İran İslam Cumhuriyeti Salmas Hudut Komiseri Albay Şehruz Rahmani, Van Valisi Aydın Nezih Doğan’ı makamında ziyaret etti.

11.02.2015 15:10

İran İslam Cumhuriyeti Salmas Hudut Komiseri Albay Şehruz Rahmani, Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti.

Albay Rahmani ve beraberindeki heyet, Türkiye ile İran İslam Cumhuriyeti arasında sınır güvenliği ile ilgili bazı protokol antlaşmalarını imzalamak üzere geldikleri Van'da, ilk olarak Vali Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret etti. Vali Doğan, Türkiye ile İran arasındaki antlaşma çerçevesinde belli zaman içerisinde karşılıklı olarak bazı konuları görüşmek mecburiyetinde olduklarını belirterek, "Bu çerçevede bizim İran'la olan sınırımızın bir bölümünü kapsayan İran Salmas bölgesindeki hudut yetkilileriyle bugün görüşmeler yapacağız. Yapacağımız görüşmenin temelinde hudut olaylarının nasıl kontrol altına alınabileceği hususları yer almaktadır. İran'la Türkiye arasındaki ilişkiler dostluğa, kardeşliğe dayanan barış ve esenlikler içerisinde olan ilişkilerdir. Aramızdaki sınır antlaşması yüzyıllardır hala muhafaza edilen bir antlaşmalardır. Bugün de yapacağımız bu görüşmeler dostluk kardeşlik ikliminde olacak görüşmelerdir" dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Salmas Hudut Komiseri Albay Şehruz Rahmani ise, kendilerini sıcak karşılamalarından dolayı Van Valisi Aydın Nezih Doğan'a teşekkür etti.

Yapılan açıklamanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İran Heyeti Vali Doğan'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement