İskenderun'da Deniz Can Aldı - Son Dakika
Yerel

İskenderun'da Deniz Can Aldı

İskenderun\'da Deniz Can Aldı

İskenderun'da denizde boğulan Kur'an kursu öğrencisi İzzet Zorba'nın cenazesi, defnedildi.

21.05.2012 18:46  Güncelleme: 09:19

İskenderun ilçesinin Karaağaç beldesinde denizde boğulan Kur'an kursu öğrencisi İzzet Zorba'nın (16) cenazesi, Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Yeditepe beldesinde defnedildi.

Yayladağı Belediyesi morgundan alınan Zorba'nın cenazesi Yeditepe beldesine getirildi. Yeditepe Merkez Camisi'nde ikindi namazına müteakip, Kırıkhan Müftüsü Mehmet Emin Eneç tarafından kılınan cenaze namazının ardından Zorba'nın cenazesi Yeditepe Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Müftü Eneç, tören öncesi yaptığı konuşmada, çocukların Gaziantep ve Şanlıurfa gezilerinin ardından geldiği İskenderun ilçesi Karaağaç beldesinde, elim olayın gerçekleştiğini kaydetti. Eneç, denizde boğularak ölen 6 öğrencinin şehit olduğunu belirtti.

Törene, Zorba'nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, belde belediye başkanları, kurum amirleri, Kırıkhan Kur'an kursundan arkadaşları ile vatandaşlar katıldı.

İzzet Zorba'nın Ahmet-Hüsne Zorba çiftinin üç çocuğundan ortancası olduğu, geçen yıl hafızlık eğitimi için Kırıkhan'a gittiği öğrenildi.

Tören sonrası İzzet Zorba'nın Kırıkhan'dan gelen öğrenci arkadaşları, mezarının başına çiçek bırakıp Kur'an-ı Kerim okudu.

-Vali Lekesiz'den taziye ziyareti-

Bu arada Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ile denizde boğulan Kur'an kursu öğrencilerinden Ömer Faruk Kurter'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Acılı baba Mehmet Kurter'e başsağlığı dileğinde bulunan Lekesiz, yaşananın çok üzücü olduğunu belirtti.

Öte yandan Ömer Faruk Kurter'in bir sosyal paylaşım sitesinde, "Bülbül çıkmış dalına mektupsuz bırakmayın şu Allah aşkına eğer bir gün, bir gün gurbette bir şey gelirse başıma 'Hafız' diye yazın mezar taşına" yazısını paylaştığı öğrenildi.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İskenderun'da Deniz Can Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement