Isparta'da Gülhane Heykeli Açıldı - Son Dakika
Yerel

Isparta'da Gülhane Heykeli Açıldı

Isparta\'da Gülhane Heykeli Açıldı

Isparta Belediyesi tarafından Kaymakkapı Meydanında gül çiçeğinin gülyağına dönüşümünü temsil eden Gülhane Heykeli yapıldı. Vali Aydın Baruş, "Isparta'nın gülün rengine, şekline daha çok bürüneceğini tahmin ediyorum" dedi.

11.05.2024 19:43  Güncelleme: 19:46

Isparta Belediyesi tarafından Kaymakkapı Meydanında gül çiçeğinin gülyağına dönüşümünü temsil eden Gülhane Heykeli yapıldı. Vali Aydın Baruş, "Isparta'nın gülün rengine, şekline daha çok bürüneceğini tahmin ediyorum" dedi.

Isparta 31 Mayıs, 2 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan Gül Festivali'ne hazırlanıyor. Isparta Belediyesi tarafından Kaymakkapı Meydanı'nda bulunan gül takının olduğu alana gül çiçeğinin gülyağına dönüşümünü temsil eden Gülhane Heykeli yapıldı. Kaymakkapı Meydanına konulan Gülhane Heykeli, Ispartalıların ve şehir dışından gelecek olan misafirlerin beğenisine sunuldu. Isparta Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve protokol üyeleri tarafından Gülhane Heykeli açılışı gerçekleştirildi.

Vali Aydın Baruş, gül imbiğine güllerin dökülmesi, odun ateşiyle imbiğin ısıtılarak kaynatılmasının anlatıldığı geleneksel usullerle gülyağının elde edilmesinin sembolize edildiği Gülhane heykelinin vatandaşların beğenisine sunulduğunu dile getirdi. Baruş, "Ispartalı vatandaşlarımızın ve dışarıdan gelen insanların fotoğrafla hatıra kazanabileceği bir görünüm elde edildi. Isparta dünya gül üretiminin yüzde 65-70'ini karşılayan bir il. Gül denince akla Isparta geliyor. Dolayısıyla biz gülümüzü ilimizin tanıtımında çok iyi kullanmak durumundayız. Her yıl Gül Festivali yapılıyor. Bu yılda inşallah 31 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Gül Festivalimiz 3 gün devam edecek şekilde gerçekleştirilecek. Gelecek ziyaretçilerimizin bu kadar çok çiçeğin olduğu gülün rengini şehre verdiği bir başka bir kent yok. Biz bununla gurur duyuyoruz. Tüm hemşerilerimizi de bu etkinliklere, bu organizasyona sahip çıkmaya davet ediyoruz. Çünkü bu tanıtım fırsatıdır. İlimize ne kadar çok ziyaretçimiz gelirse ekonomimiz o kadar çok hareketlenir. İlimizin tanıtımını o kadar güzel şekilde sağlarız diye düşünüyorum. Bu anıtın kazandırılmasında emeği geçen başta Isparta Belediye Başkanımıza ve değerli personeline de çok çok teşekkür ediyorum. Katkı sunan esnafımıza teşekkür ediyorum. Yavaş yavaş önümüzdeki yıllarda Isparta'nın gülün rengine, şekline daha çok bürüneceğini tahmin ediyorum. Isparta'nın her yerinde artık gülü görme imkanımız olacak" dedi. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Isparta'da Gülhane Heykeli Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement