İzmir'de Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı Açıldı

İzmir\'de Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı Açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Fashion Prime Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir'de başladı. Fuarın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in fuarlar şehri olma misyonunun Cumhuriyet mirası olduğunu belirtti. Fuar, moda ve hazır giyim sektörünün ihtiyaç duyduğu ürünleri üreten ve ticaretini yapan tedarikçileri bir araya getirerek ticari bağlantılar kurmayı amaçlıyor.

17.10.2023 15:22  Güncelleme: 16:38

6. Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir'de kapılarını açtı. 19 Ekim'e kadar sürecek fuarın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Tekstil ve moda sektörünün kalbi her daim İzmir'de atmaya devam edecek. İzmir'in fuarlar şehri olma misyonu bizim için bir Cumhuriyet mirasıdır" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ (İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş) tarafından 6'ncısı organize edilen Fashion Prime Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, bugün (17 Ekim) başladı. 19 Ekim tarihine kadar sürecek olan fuar, Türkiye'nin en büyük fuar merkezi Fuar İzmir'de kapılarını açtı. Moda ve hazır giyim sektörünün ihtiyaç duyduğu ürünleri üreten ve bu ürünlerin ticaretini yapan tedarikçileri bir araya getirmek ve ticari bağlantılar kurulmasına aracılık etmek amacıyla yola çıkan Fashion Prime'ın açılış törenine ilgi yoğundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Salkım, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çağlar Bağcı, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ateş İlyas Demirkalkan, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İyi Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu törene katılan isimler arasında yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de söz aldı:

"İZMİR'İN FUARLAR ŞEHRİ OLMA MİSYONU CUMHURİYET MİRASIDIR"

"Bu fuar 2019'dan beri 11 adet düzenlenen uluslararası uzmanlık fuarlarından, 4 yıl içinde 30'a çıkardığımız fuarlardan bir tanesi ve tekstil sektörünü dünyayla buluşturan ve şehrin ekonomisini büyüten çok önemli bir fuar. Fashion Prime'ın bu yıl 6'ıncısını düzenliyoruz. Gururla ifade etmeliyim ki; bu fuar tamamlandığında tekstil sektörünün gücüne bir parça daha güç katmış olacağımızı umut ediyorum. Belediyemizin bu başarıda bir payının olması belediyemiz için çok büyük bir gurur kaynağı. Bu başarıyı daha uzun yıllar tekstil sektörümüzle omuz omuza sürdürme kararlılığındayız. Tekstil ve moda sektörünün kalbi daima İzmir'de atmaya devam edecek. Biliyorum ki; moda sektörünün önündeki en büyük hedeflerden biri markalaşabilmek. Ülkemizin bu sektördeki müthiş gücünü, bu güçle doğru orantıya sahip markalarla buluşturmak mecburiyetindeyiz. Fuarımızın markalaşmak konusunda da sektörümüze önemli katkılarının olacağına inanıyorum. Üretim kapasitemizi, yüksek katma değerli ürünlere dönüştürmek için bunu başaracağız. Fashion Prime fuarımızda bu yıl, Türkiye'nin dört bir yanından 161 katılımcımız var, yaklaşık 5 bin metrekarelik alanda 34 ülkeden ziyaretçi bekliyoruz. Ülkemizin ve dünyanın çok sıkıntılı günlerden geçtiği bu dönemde, fuarımız vesilesiyle yapılacak anlaşmaların sektörümüze katkı vermesini diliyorum. Fashion Prime'ın hayata geçmesinde her daim bizlere destek olan tüm kurumlara şükranlarımı sunuyorum. İzmir'in fuarlar şehri olma misyonu bizim için bir Cumhuriyet mirasıdır. Bu mirası yaşatmak için canla başla çalışan belediye şirketimiz İZFAŞ ekibine ve genel müdürüne huzurlarınızda sonsuz teşekkür ediyorum. Tüm katılımcı ve ziyaretçilerimize başarılı, verimli ve bol kazançlı bir fuar temenni ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum"

Kurdele merasimi sonrası fuara katılan firmaları ziyaret eden Soyer, katılımcılarla fuar üzerine sohbet etti. Ardından keçe ustası ve tasarımcı Ayfer Güleç'in "Meradan podyuma, iklim değişikliğinde yaşanan su krizinde keçe" başlıklı defilesi düzenlendi. Defileyi izleyenler arasında Soyer Ailesi ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da yer aldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel İzmir'de Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement