İzmit Belediyesi'nden Camilere Tadilat Desteği - Son Dakika
Yerel

İzmit Belediyesi'nden Camilere Tadilat Desteği

İzmit Belediyesi\'nden Camilere Tadilat Desteği

İzmit Belediyesi tarafından Kadıköy Mahallesi’nde bulunan Yeşil Cami’de başlatılan tadilat çalışmaları tamamlandı.

07.04.2017 11:17

İzmit Belediyesi tarafından Kadıköy Mahallesi'nde bulunan Yeşil Cami'de başlatılan tadilat çalışmaları tamamlandı.

İzmit Belediyesi'nin yürüttüğü çalışma çerçevesinde caminin şadırvanları, tuvaletleri yenilendi, 130 metrekarelik alanda çok amaçlı salon ile caminin ön tarafında bulunan sundurma kaldırılarak cami silüetine uygun kubbeli son cemaat yeri yapıldı. Yaklaşık 250 bin liraya mal olan çalışmalar tamamlanarak açılış gerçekleştirildi.

Açılışa İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Örgev, Kadıköy Mahalle Muhtarı İsmail Hakkı Yıldırım, Yeşil Camii Dernek Başkanı Metin Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Başkan Vekili Bulut "Bizlere düşen görev, bu tür mekanların en üst düzeyde kullanılmasıdır. İzmit Belediyesi olarak ibadethanelere ayrı bir önem verip eksiklerini gidermek için büyük çaba sarf ediyoruz. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan, 8 yıl önce göreve geldiğinde cami ve cem evlerinin temizliği için özel bir ekip oluşturdu. Bu ekibimiz sadece şehir merkezinde değil köylerdeki cami ve cem evlerinin detaylı temizliğini yapıyor. Camilerde çevre düzenlemeleri, tenteler yapıyor, camilerini tadilatları gerçekleştiriyor, tarihi camilerin restorasyonunu yapıyoruz. Bütün çabamız ibadethanelerin çok daha güzel ve kullanışlı olmasıdır" şeklinde konuştu.

İlçe Müftüsü Musa Bilgiç de yaptığı konuşmada "Camilerin sahibi Allah'tır. Camilere hizmet edenler kim olursa hem bu dünyada hem de ahirette kıymet kazanır. Camilerimiz dolup taşarsa o camiler mamur olmuş demektir. Camilerimizi boş bırakmayalım, camilere koşalım." dedi. Konuşmaların ardından açılış gerçekleştirildi ve vatandaşlara pilav ikram edildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit Belediyesi'nden Camilere Tadilat Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement