Kadın Çiftçilerin Mersin Birincisi Naime Aktaş Oldu - Son Dakika
Yerel

Kadın Çiftçilerin Mersin Birincisi Naime Aktaş Oldu

Kadın Çiftçilerin Mersin Birincisi Naime Aktaş Oldu

'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nın Mersin galibi Tarsus ilçesi adına yarışan Naime Aktaş oldu.

21.02.2013 18:10

'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nın Mersin galibi Tarsus ilçesi adına yarışan Naime Aktaş oldu. Çiftçi Aktaş, birincilik ödülünü Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun elinden aldı.

Tarımsal üretimle uğraşan kadın çiftçilerin sosyal aktivitelerini arttırmak, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince kendilerine verilen eğitim çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda kendi performanslarını değerlendirmek ve kendilerine olan güven duygularını geliştirmek amacıyla bu yıl 10.'su düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması'nın Mersin il finali yapıldı. Mersin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nde (AKİB) düzenlenen yarışmaya Mersin Valisi Güzeloğlu da katıldı. İlçelerde gerçekleştirilen yarışmalarda birinci olan 13 kadın çiftçinin yarıştığı etkinlik güzel bir mücadeleye sahne oldu.

Yarışma sonunda, Tarsus adına yarışan ve 15 sorudan 14 tanesini doğru yanıtlayarak 140 puan alan çiftçi Naime Aktaş, Mersin il birincisi oldu. 17 Nisan 2013 tarihinde Kayseri'de yapılacak olan bölge yarışmasında Mersin'i temsil etmeye hak kazanan Aktaş, bölge birinciliğini de elde ettiği takdirde Balıkesir'de düzenlenecek olan Türkiye finaline katılacak. Yarışmada ikinciliği altın sorular sonucunda Silifke ilçesinden Emine Taşkaya elde ederken, yarışmanın üçüncüsü ise Bozyazı ilçesinden Selime Poyraz oldu.

Yarışmanın ardından bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, ilçeleri adına bir başarıyı elde edip Mersin'de yarışma cesareti gösteren kadın çiftçilerin en büyük alkışı hak ettiklerini söyledi. Kadınların her alandaki iddiaların ve tarımsal alanda özellikle kendi konularında ne kadar bilgili ve donanımlı olduklarını çok açık bir şekilde gösterdiklerine işaret eden Güzeloğlu, "Tabii ki, hepsinde yarışma heyecanı vardı. Bildiğini ifade edememek ya da heyecan içerisinde istediğiniz gibi cevap verememek her zaman hayatta vardır. Ama işin temelinde burada olmak, yarışmak ve bugüne kadar olduğu gibi daha sonra da her alanda kadınlarımızın iddiasını koymak bizim asıl hedefimizdir. Kadınlarımızın tarımda ve yaşamın her alanında bilgiye dayalı değer üretmesini arttırmak, onların önünü açmak, yetişmelerini sağlamak ve hayata değer üretmelerini çoğaltmak bizim en temel amaçlarımızdır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın başlattığı ve çok uzun bir dönemdir Türkiye'nin her bir tarafındaki heyecanı taşıyan bu yarışmanın amacı da kadınlarımıza şans ve fırsat eşitliği verildiği takdirde neleri becerebildiklerini ortaya koymaktır. Yarışmanın sonunda bütün hanımefendileri kutlarken, yarışmamızın birincisi olan Naime Hanım'dan hedefimiz olan Türkiye birinciliğini elde etmesini bekliyoruz" dedi.

Vali Güzeloğlu, daha sonra yarışmaya katılan bütün kadın çiftçilere ödüllerini dağıttı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Çiftçilerin Mersin Birincisi Naime Aktaş Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement