Kamu Sen İzmir İl Temcilcisi Doğruyol'dan İhraçlarla İlgili Açıklama - Son Dakika
Yerel

Kamu Sen İzmir İl Temcilcisi Doğruyol'dan İhraçlarla İlgili Açıklama

Kamu Sen İzmir İl Temcilcisi Doğruyol\'dan İhraçlarla İlgili Açıklama

Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, FETÖ soruşturmaları kapsamında açığa alınan ve görevden el çektirilen memurlarla ilgili bir açıklama yaparak, “Bir suçlu varsa cezalandırılmalıdır, kimsenin suçuna asla ortak olmayız ama kimseyi suçlu ilan etme hakkımız da, söz konusu dahi olamaz. Bu sebeple, mağdur, masum olduklarına iddia eden insanlar, suçu ispat edilene kadar masumdur” dedi.

09.09.2016 14:23

Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, FETÖ soruşturmaları kapsamında açığa alınan ve görevden el çektirilen memurlarla ilgili bir açıklama yaparak, "Bir suçlu varsa cezalandırılmalıdır, kimsenin suçuna asla ortak olmayız ama kimseyi suçlu ilan etme hakkımız da, söz konusu dahi olamaz. Bu sebeple, mağdur, masum olduklarına iddia eden insanlar, suçu ispat edilene kadar masumdur" dedi.

Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) soruşturması kapsamında görevden ihraç edilen memurlarla ilgili bir açıklama yaptı. Doğruyol, görevden alınmalarda somut delil olması gerektiğini ifade ederek, dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. Açığa alınmalar ve görevden el çektirilmeler nedeniyle bazı mağduriyetler yaşandığını aktaran Doğruyol, "Cumhurbaşkanımız sayın Tayyip Erdoğan, dün itibarıyla valilere yaptığı konuşmada FETÖ soruşturması kapsamında görevden ihraç edilen kamu çalışanlarına yönelik önemli mesajlar vermiştir. İlgili makamlara da seslenen Cumhurbaşkanı, 'Memurları görevden alma konusunda yarışa girmeyin. Soruşturmalarınızda ve sonrasında adil davranın' diyerek tek bir masumun bile zarar görmesine izin verilmemesi talimatında bulunmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı Bayram arifesinde masum ve mazlum olan pek çok memurumuzun yüreğine su serpmiştir. Bu açıklamanın bizzat valilere yapılmış olması önemlidir. Sivil toplum kuruluşu olarak günlerdir, adaletten uzak bir görevden alma yarışını yakından takip ediyoruz" dedi.

Doğruyol, şöyle devam etti:

"Türkiye Kamu Sen olarak, görevden alınan memurlar konusunda defalarca adalet vurgusu yaptık, soruşturmadan incelemeden işlem yapılmasının büyük bir sorumluluk yükleyeceğini ve asla dinmeyecek bir vicdan azabı yaşatacağını, kişilerde travmalar meydana getireceğini, sosyal yaraların açılacağını, devlete millete karşı yeni düşman kitlelerin ortaya çıkabileceğini anlatmaya çalıştık. Bir suçlu varsa cezalandırılmalıdır, kimsenin suçuna asla ortak olmayız; ama kimseyi suçlu ilan etme hakkımız da, söz konusu dahi olamaz. Bu sebeple, mağdur, masum olduklarına iddia eden insanlar, suçu ispat edilene kadar masumdur, dedik ve Türkiye Kamu Sen'e başvuran insanlara bu anlayışla yaklaştık. Dinledik ve ne büyük dramlar ve yanlışlıklar yaşandığına kulaklarımızla, gözlerimizle şahitlik yaptık. İnsan olarak onlarla birlikte üzüldük. PKK terör örgütü mensuplarında somut deliller aranıyorken, FETÖ'de makul şüpheler üzerinden yol alındığını düşünüyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kamu Sen İzmir İl Temcilcisi Doğruyol'dan İhraçlarla İlgili Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement