Kaymakam Arslan'dan Karakuş'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Arslan'dan Karakuş'a Ziyaret

Kaymakam Arslan\'dan Karakuş\'a Ziyaret

Muğla ilinin Büyükşehir statüsüne geçtik ten sonra Menteşe adını alan merkez ilçede kurulan İlçe Kaymakamlığının ilk Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’a nezaket ziyaretinde bulundu.

31.12.2013 13:09

Muğla ilinin Büyükşehir statüsüne geçtik ten sonra Menteşe adını alan merkez ilçede kurulan İlçe Kaymakamlığının ilk Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş'a nezaket ziyaretinde bulundu.

MUTSO Başkanı Karakuş, Oda faaliyetleri, çalışmaları ve projeleri hakkında Kaymakam Arslan'ı bilgilendirerek Muğla'nın ekonomisini geliştirmek, refah düzeyini artırmak için çalıştıklarını ifade etti. Geçtiğimiz Kasım ayında yapılan denetimler sonucu Akredite Oda olduklarını belirten MUTSO Başkanı Karakuş, "Akredite Oda 5 yıldızlı hizmet veren Oda anlamına geliyor. Geçirdiğimiz denetim sonrasında A sınıfından akredite olduk. Böylelikle Türkiye'de ilk denetimde A sınıfından akredite olan ilk 5 Oda içerisinde yer aldık. Hizmetlerimiz A'dan Z'ye denetlendi. Muhasebe yönetmeliği, arşivleme sistemi gibi bütün birimlerin işlem prosedürleri tek tek incelendi" dedi.

MUTSO Başkanı Karakuş, Gönül Elçileri Projesi'nin ikinci basamağı olan "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim" faaliyetleri çerçevesinde Muğla'da Oda tarafından girişimcilik eğitimlerini başlattıklarını da belirterek, "Bu çerçevede Yatağan, Ortaca, Datça ve Merkez ilçede kurslarımız başlayacak. Kurslar 8'er gün toplamda 70 saatlik bir zaman diliminden oluşuyor. Proje kapsamında hedefimiz 100 kadın girişimci yetiştirmek. Bu çerçevede çalışmalarımız başladı, başvurular alındı. Ocak ayının ilk ve 2'nci haftasında kurslarımız gerçekleşecek. Şubat ayında da ilçelerimizde kurslar gerçekleştirilecek. Amacımız burada girişimci yetiştirip kursiyerlerimizin işyeri sahibi olmalarını sağlamak. Ayrıca meslek sahibi edindirmek için çalışmalar yapıyoruz. Girişimciler de kendi işyerlerinde personel istihdam edebiliyor" şeklinde konuştu.

Göreve geldikten sonra birlikte çalışacağı kurum ve kuruluşları yakından tanımak istediğini belirten Menteşe Kaymakamı Arslan ise, MUTSO hizmet binasına ilk kez geldiğini ve hizmet alanını çok beğendiğini belirtti. Kaymakam Arslan, Muğla'ya böyle bir bina kazandırdıkları için ve kaliteli hizmet anlayışından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaretin sonunda MUTSO Başkanı Karakuş tarafından Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan'a günün anısına plaket takdim edildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Arslan'dan Karakuş'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement