Kck Davasında Tahliye - Son Dakika
Yerel

Kck Davasında Tahliye

Kck Davasında Tahliye

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi, KCK davasında yargılanan Nihayet Taşdemir'i, 5 yıllık tutukluluk süresini doldurduğu gerekçesiyle tahliye etti.

09.05.2014 19:48

Diyarbakır'da görülen KCK ana davasında, tutuklu yargılanan 43 sanığın avukatlarının tahliye talebini değerlendiren 2. Ağır Ceza Mahkemesi Nihayet Taşdemir'i 5 yıllık tutukluluk süresini doldurduğu gerekçesiyle tahliye etti.

Diyarbakır'daki 43'ü tutuklu 175 sanıklı KCK davasında, sanık avukatlarının 14 Nisan 2009'da gözaltına alınarak tutuklanan sanıkların tahliyesine ilişkin talebini değerlendiren 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Taşdemir'i tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak tahliyesine, tutuklu 42 sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İddianameden

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, aralarında kapatılan DEP Milletvekili Hatip Dicle, Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay ile Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'in de bulunduğu 43'ü tutuklu 175 sanık hakkında, "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" ve "Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçlarından, 15 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezaları isteniyor. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kck Davasında Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement