Keçiören İkinci Kültür Merkezine 20 Yıl Sonra Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Keçiören İkinci Kültür Merkezine 20 Yıl Sonra Kavuştu

Keçiören İkinci Kültür Merkezine 20 Yıl Sonra Kavuştu

Türkiye'nin en büyük ilçesi olmasına rağmen sadece bir kültür merkezini barındıran Keçiören, ikinci kültür merkezine 20 yıl sonra kavuştu.

12.10.2013 12:50

Türkiye'nin en büyük ilçesi olmasına rağmen sadece bir kültür merkezini barındıran Keçiören, ikinci kültür merkezine 20 yıl sonra kavuştu. Modern mimari yapısıyla Keçiören'in çehresine değer katan Mevlana Kültür Kongre ve Spor Merkezi, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in katıldığı bir törenle açıldı.

Mevlana Kültür Kongre ve Spor Merkezi'nin açılış törenine TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanı sıra, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, eşi Hatice Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Canan Baran İzgi, Keçiören İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cansu Mutlu, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Merkezin Keçiören, Ankara ve Türkiye'ye hayırlı uğurlu olması temennisiyle konuşmasına başlayan TBMM Başkanı Çiçek, bir siyasetçi için en mutlu anın temelini attığı tesisin açılışını görev başındayken görmesi olduğunu belirterek, "Bunun için Başkanıma teşekkür ediyorum. Bu hizmet buraya çok şey kazandıracak. Kültür ve kongre merkezi gibi hizmetler Türkiye'de önemli bir eksiklikti. Fakat son yıllarda spora ve kültüre önemli hizmetler yapılıyor" dedi. Cemil Çiçek, nüfusun yüzde 60'ını 24 yaşın altındaki gençlerin oluşturduğuna dikkat çekerken, gençlerin iyi bir eğitimden geçmeleri ve kime mensup olduklarını bilmeleri gerektiğini söyledi. Gönülden gönüle giden yol olmanın önemini vurgulayan Çiçek, "Gençler kime mensup olduğu konusunda bilinçli bir şekilde yetişirse, sorumluluk sahibi bir nesil meydana gelir. İnternet çağında çocuklarımızı takip edemiyoruz. Bunun sonucunda bizden olan, ama bizi tanımayan bir nesil yetişsin istemiyorsak kültür merkezlerine daha çok yatırım yapmalıyız" diye konuştu.

KÖTÜLÜKLERDEN ARINDIRAN KÜLTÜREL AŞI

Çağdaş ve modern Türkiye'yi inşa ederken tarihi ve değerleriyle barışık bir toplum oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Meclis Başkanı, "Mahkemelerde daha fazla dava olsun istemiyorsak bu tarz kültür ve spor merkezlerini çoğaltmalıyız. Kültürel zafiyeti gidermek için yasa çıkarmak yetmiyor. Kültürümüze sahip çıkmalıyız. Keçiören'de bu değerlere yatırım yapan Başkan Mustafa Ak'a duyarlılığından ötürü teşekkür ediyorum. Büyüklere sesleniyorum. Çocuklarınızı alın, bu kültür ve kongre merkezine getirin. Buralara getirin ki güzel kültürel aşılarıyla kötülüklerden arınan bir nesil yetiştirelim" mesajlarını verdi.

AK Parti Milletvekili İşler, Keçiören'e yeni bir kongre merkezi kazandıran Başkan Ak'a teşekkür ederken, "Son zamanlarda birçok açılışa katıldım fakat bugün böylesine anlamlı bir açılışa katıldığım için gururluyum. Bu bölgede böyle bir kültür merkezine ihtiyaç vardı ve bu merkez önemli bir ihtiyacı karşılayacak" dedi. Siyasi istikrarla hizmetlerin sürekliliği arasındaki bağlantıya işaret eden İşler, "2002 yılından beri sizlerin oyuyla Türkiye'de siyasi istikrar devam ediyor. Bu istikrar sayesinde Türkiye her geçen gün ekonomisiyle eğitimiyle ve diğer yapılan hizmetleriyle daha da güçleniyor" diye konuştu.

20 YILLIK ÖZLEM SONA ERDİ

Bugün açılışını beraber yaptıkları merkezin temelini 2011 yılında TBMM Başkanı ile birlikte attıklarını hatırlatan Başkan Mustafa Ak ise kültür merkezinin içinde bulunduğu bölgenin Keçiören'in ve Ankara'nın yeni gelişim havzası olduğunu belirtti. Başta geleceğin teminatı çocuklar ve gençler olmak üzere bütün halkın yararlanacağı bu tesisin önemli bir eksikliği giderdiğini söyleyen Başkan Ak, "Hem Ankara'nın hem Türkiye'nin en büyük ilçesi olan Keçiören'de 20 yıldır yalnızca bir tane kültür merkezi bulunuyordu. 2012 yılında yenilediğimiz Yunus Emre Kültür Merkezi'nin yanı sıra bugün Mevlana Kültür, Kongre ve Spor Merkezi'nin de açılışını yapmaktan gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Kültürün geçmiş ve gelecek arasında bağ kurarken, değerlerin aktarımı için bir köprü vazifesi gördüğünü kaydeden Başkan Ak, "Geçmişiyle köklü bağlar kuran, zenginliklerini kazanıma dönüştüren toplumlar, manevi açıdan da büyük bir zenginliğe kavuşurlar. Bu anlamda bizler bu zenginliklerin aktarılacağı merkezler inşa etmekle de mükellefiz. Elbette görevimizin bir gereği olarak Keçiören'de bu değerleri yaşatacak alanlar inşa etmekten ötürü gururluyuz. İsmini büyük tasavvuf düşünürü ve şair Mevlana'dan alan Mevlana Kültür Kongre ve Spor Merkezimiz ismine yakışan etkinliklerle Keçiören'e zenginlik katacak" dedi.

Konuşmasında tesisin özelliklerine de değinen Başkan Ak, "Mevlana Kültür, Kongre ve Spor Merkezimiz dinlenme alanları, spor bölümü, kafeterya, konferans salonu, spa, yarı olimpik yüzme havuzu, fitness salonu bölümlerinden oluşuyor. Gençlerimize önderlik edecek, toplumumuzun aydınlanmasına yardımcı olacak alanında uzman isimlerin konferanslar vereceği merkezimiz, Keçiören'in kültürel alanda da konuşulduğu bir yer olmasına katkı sunacak" bilgisini paylaştı. Yeni nesillere bırakacakları ana mirasın değerlerine ve kültürüne bağlı bir Keçiören olacağını vurgulayan Başkan Ak, yaptıkları hizmetlerin örnek gösterilmesinden dolayı gurur duyduklarını belirtti. Başkan Ak, hitabını Mevlana'dan yaptığı "Ne kadar söz varsa düne ait, dünle beraber, gitti cancağızım, şimdi yeni şeyler söylemek lazım" alıntısıyla tamamladı.

Konuşmaların ardından protokol heyeti kurdele keserek merkezin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra tesisi gezerek incelemelerde bulunan protokol heyeti çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Keçiören Belediyesi açılışa katılan bütün vatandaşlara, merkezin önünde kurduğu masalarda kavurmalı pilav ve ayran ikram etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören İkinci Kültür Merkezine 20 Yıl Sonra Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement