Keçiören Kur'an Ziyafetiyle Aydınlandı - Son Dakika
Yerel

Keçiören Kur'an Ziyafetiyle Aydınlandı

Keçiören Kur\'an Ziyafetiyle Aydınlandı

Keçiören Belediyesi, yaklaşan Mevlid Kandili öncesinde gerçekleştirdiği ‘2.Geleneksel Kur’an Ziyafeti’ programıyla gönülleri fethetti.

11.01.2014 12:45

Keçiören Belediyesi, yaklaşan Mevlid Kandili öncesinde gerçekleştirdiği '2.Geleneksel Kur'an Ziyafeti' programıyla gönülleri fethetti.

Keçiören Din Görevlileri Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen '2. Geleneksel Kur'an Ziyafeti' programına Keçiörenliler büyük ilgi gösterdi. Halil İbrahim Sofrası'ndaki programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ankara Müftüsü Prof.Dr. Mefail Hızlı, Keçiören Müftüsü Dr.İhsan İlhan ve Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu'nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kur'an ziyafetiyle başlarken, güzel Kur'an okuma yarışmalarında birinci gelen hafızlarca okunan Kur'an tilaveti gönüllerin huşu ile dolmasını sağladı. Tilavetin ardından sahne alan semazenlerin gösterisi gecenin manevi atmosferinin tamamlayıcısıydı. Kur'an-ı Kerim'in çok güzel okunduğu bu geceye emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Mustafa Ak, "Bu programlar hem Keçiören'de hem Ankara'da daha sık yapılsın istiyorum. Vatandaşlarımızın nasıl ki yemekle midesi doyuyorsa, güzel okunan Kur'an ile de ruhunun doymasını diliyorum" dedi.

Peygamberimiz Hz.Muhammed'in (S.A.S) bir idarecide olması gereken vasıfları sayarken birçok özellikten bahsettiğine dikkat çeken Başkan Ak şu mesajları verdi: " Kutadgu Bilig, Edebali Osman Gazi'yi, Akşemsettin Fatih Sultan Mehmet'i yetiştirirken bir idarecide olması gereken ortak vasıfların ahlak, edep, merhamet, hoşgörü, adalet, iyi donanımlı bilgi, zina yapmaması ve para zaafının bulunmaması olduğunu söylemişlerdir. Size de "Sizler de kendinize layık idarecileri seçin" denir. Ben burada kendi payıma düşeni almaya çalıştım. Sizler de üzerinize düşeni alın. Kur'an, hayatımızın hiçbir alanında boşluk bırakmadan tamamını kapsamıştır."

Ankara Müftüsü Mefail Hızlı ise Kutlu Doğum olan Mevlid Kandili gecesinin gölgesinde gerçekleşen bu geceyi Cennet anlarından birisine benzeterek "Kur'an ile dolu bir hayat, Allah'ın kulundan beklediği bir hayattır. Bir şairin dediği gibi "Sanma ki hayatında seçenek çok ya Kur'an ya hüsran başkası yok" Cenab-ı Allah rahmet için gönderilen Ümmetin Efendisine layık olmayı nasip etsin" temennisinde bulundu.

Keçiören Müftüsü İlhan da Peygamberimizin sahabelerinin güzel okuyanlarından Kur'an dinlediğini vurgulayarak "Bugün Allah Resulü'nün sünnetini icra etmek için buradayız. Tek kaynağımız tek varlığımız Allah'ın kopmaz ipi olan Kur'an'dır. Aradaki tüm engelleri kaldırıp Kur'an'a yönelelim. Şereflenmek, değerlenmek istiyorsak Kur'an'a yapışalım. Kur'an'ı sevenler yüceldi, Kur'an'ı bırakanlar zillete düştü. Hayatın her noktasında hayatımızın boyasının Kur'an olmasını diliyorum" diye konuştu.

Gecenin sonunda Başkan Ak, programa katkılarından dolayı Ankara Müftüsü Hızlı'ya bir demet çiçek vererek teşekkür etti. Programa katılan vatandaşlara da Keçiören Belediyesi tarafından helva ikramında bulunuldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören Kur'an Ziyafetiyle Aydınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement