KKTC'de Kardeş Hastaneye İlk Ziyaret Gerçekleştirilecek - Son Dakika
Yerel

KKTC'de Kardeş Hastaneye İlk Ziyaret Gerçekleştirilecek

KKTC\'de Kardeş Hastaneye İlk Ziyaret Gerçekleştirilecek

T.C Sağlık Bakanlığı Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi heyeti tarafından kardeş hastane olarak adlandırılan KKTC Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne ilk ziyaret, 27-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

21.05.2015 11:39

T.C Sağlık Bakanlığı Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi heyeti tarafından kardeş hastane olarak adlandırılan KKTC Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne ilk ziyaret, 27-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

22 Ağustos 2014 tarihinde 1 yıl süreyle geçerli olacak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti arasında T.C Sağlık Bakanlığı Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne Bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile KKTC Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi arasında işbirliğine dair Lefkoşa'da bir protokol gerçekleştirilmişti. Protokolle, 25-27 Şubat 2015 tarihleri arasında ilk temasları yapmak üzere KKTC Sağlık Bakanı Müsteşarı Dr. Ömer Gür ve Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi yöneticileri Antalya'ya gelerek Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bir ziyaret gerçekleştirmişlerdi.

27-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında T.C Sağlık Bakanlığı Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi heyeti tarafından kardeş hastane olarak adlandırılan KKTC Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne ilk ziyaret gerçekleştirileceği belirtilirken, Antalya heyetinde Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Antalya KHB Uzmanı Enbiya Kıran, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (AEAH) Hastane Yöneticisi Doç. Dr. H. Yalçın Yüksel, AEAH Tıbbi Onkolog Doç. Dr. Banu Öztürk, AEAH Acil Tıp Başasistanı Doç. Dr. Nalan Kozacı ve AEAH Radyasyon Onkolojisi Uzm. Dr. Evrim Duman'ın bulunacağı belirtildi.

Antalya heyetinin öncelikle Kıbrıs'ta KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle'yi ve KKTC Sağlık Bakanı Müsteşarı Dr. Ömer Gür'ü ziyaret ettikten sonra Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yöneticileri ile bira araya gelerek, hastanede incelemelerde bulunacakları ifade edildi. Ziyaretin temel amacının, kardeş hastane olarak belirlenen bu iki hastane arasında onkoloji ve acil servis hizmetleri alanında işbirliği sağlanması olduğu kaydedildi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin, onkoloji ve acil servis hizmetleri hakkında Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne danışmanlık, gerekli olduğu durumlarda da hekim desteği vereceği, ayrıca KKTC'de bulunan Radyoterapi Cihazı (Linak) Sisteminin devreye alınması üzerinde görüşmeler yapılacağı belirtildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel KKTC'de Kardeş Hastaneye İlk Ziyaret Gerçekleştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement