Kocamaz'dan Milli Atlet Burcu Ayhan Yüksel'e Ödül - Son Dakika
Yerel

Kocamaz'dan Milli Atlet Burcu Ayhan Yüksel'e Ödül

Kocamaz\'dan Milli Atlet Burcu Ayhan Yüksel\'e Ödül

Mersin’in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Milli Atlet Burcu Ayhan Yüksel’i ödüllendirdi.

28.02.2014 11:09

Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Milli Atlet Burcu Ayhan Yüksel'i ödüllendirdi.

Milli atleti tebrik eden Başkan Kocamaz, başarılarının devamını dilerken, bölgede başarılı sporcuların çıkmasına sevindiklerini söyledi.

Yüksek Atlama dalında Türkiye'yi temsil eden Yüksel gibi sporcuların sayılarının artmasını dileyen Başkan Kocamaz, sporun ve sporcunun her zaman yanında olduklarını söyledi. Kocamaz, "Sporun bir ortak payda olduğunu düşünüyoruz. Spor insanları bir araya getiren, düşünce farklılıklarını ortadan kaldıran, herkesin Fair-Play anlayışı ile yarıştığı bir dal, dolayısıyla spora yerel yönetimlerin mutlaka destek vermesi gerektiğini geçmişten bu yana söyleyerek geldik, şimdide söylüyoruz. Ama bunu maalesef Ankara'daki yasa koyuculara bir türlü anlatamıyoruz. Aslında direk olarak belediye bütçesinden spora kaynak aktarılması gerekir. Ama direk olarak kaynak aktarılmasının mümkün olmadığı yerde yerel yönetimler gerçekten spora destek verirken çok büyük sıkıntılar çekmekte, zaman zamanda bu tür destekler bazı siyasiler tarafından da istismar edilmekte, sanki bir suç gibi değerlendirilmeye çalışılmakta, inşallah bir gün gerçekten sporu gönülden seven yöneticiler gelirde yasaları ona göre düzenlerler. Her şeyi yasal çerçevede, açık şeffaf bir şekilde destek verilme imkanına kavuşur yerel yönetimler. O zaman herkeste rahat eder" şeklinde konuştu.

Başkan Kocamaz'a teşekkür eden Burcu Ayhan Yüksel, "Tarsus'ta spora yaptığınız destekten dolayı, takipçisi olarak güzel şeyler yaptığınızı düşünüyoruz. Aynı desteği Mersin'e de vermenizi istiyoruz. Çünkü Mersin'de destek anlamında inanılmaz bir spor boşluğu var. Bunun en gerçek örneği benim. Çünkü Mersin'in ve belediyemizin vermediği destekten dolayı Mersinli olmama rağmen İstanbul adına yarışıyorum" şeklinde konuştu.

Yüksel, 20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında Mersin'de düzenlenen XVII. Akdeniz Oyunları'nda ve 14 Eylül -1 Ekim 2013 tarihleri arasında Endonezya'nın Riau kentinde yapılan 3. İslami Dayanışma Oyunları'nda Atletizm Yüksek Atlama Branşında Türkiye'yi temsil ederek altın madalya kazanmasından dolayı Tarsus Belediyesi Encümen kararıyla 5 bin TL ile ödüllendirildi.

Milli atlet Yüksel'e eşi eski süper lig hakemi Vedat Yüksel eşlik etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocamaz'dan Milli Atlet Burcu Ayhan Yüksel'e Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement