Konyalı Kadın Gazeteciler Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Konyalı Kadın Gazeteciler Kahvaltıda Buluştu

Konyalı Kadın Gazeteciler Kahvaltıda Buluştu

Basın-Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Kadın Günü münasebetiyle düzenledikleri kahvaltıda kadın gazeteciler bir araya geldi.

06.03.2014 12:01

Basın-Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Kadın Günü münasebetiyle düzenledikleri kahvaltıda kadın gazeteciler bir araya geldi.

Öğretmenevinde düzenlen kahvaltıya, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerli Kaya, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Basın, Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Tuncay Karabulut, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Ahmet Kalender, gazete ve televizyonda çalışan kadın gazeteciler katıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü lokal açılışı yaparak kutlayacaklarını vurgulayarak, " Türkiye'de Kadınlar Günü genellikle sloganlarla, çiçeklerle, sembollerle, cümlelerle, laflarla kutlanıyor. Oysa biz bugünü Konya'mızda kadınlarımıza yönelik somut eserlerle kutluyoruz. Bunu 10 senedir böyle yapıyoruz. Biliyorsunuz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 2014 yılında Mümine Hatun Kadınlar Lokali'nin açılışını yaparak kutlayacağız. Yine kadınlarımıza eser armağan ederek kutlayacağız. Kadınlar lokali deyince oturma salonu olarak düşünmeyelim. Yüzme havuzu, sauna, buhar banyosu, spor salonu, mesleki eğimi merkezleri, kafeteryaları olan çok kompleks ve Türkiye'de hakikaten marka olan lokaller" diye konuştu.

Gazeteciliğin zor bir meslek olduğuna dikkat çeken AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Türkiye'de medya sektörünün geliştiğine dikkat çekerek, "Ben de aslında sizler gibi basın mensubu sayılırım. Onun için sarı basın kartım var. inşallah vekilliğimi tamamlayınca bana plaket verilir diye düşünüyorum. Türkiye'de basın gerçekten gelişmiş. Oldukça çoğulcu bir yapıya sahip ve iyi gidiyor. Gazetecilik zor bir iştir. O bakımdan kadınların bu işi yapması onların cesaretini, yüreğini gösterir. Gerçekten gecesi gündüzü yoktur. Aynı milletvekilliği gibidir bir anlamda. Her yerde her zaman olacaksınız demektir" ifadelerini kullandı.

Programda meslek hayatında 20 yılı geride bırakan Çiğdem Kurut, Yadigar Güneş ve Tülay Sakarya'ya Vali Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek ve AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya tarafından plaketleri takdim edildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konyalı Kadın Gazeteciler Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement