Kulp Ve Lice'de BDP Seçim Mitingleri - Son Dakika
Yerel

Kulp Ve Lice'de BDP Seçim Mitingleri

Kulp Ve Lice\'de BDP Seçim Mitingleri

30 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala BDP, Diyarbakır'ın Kulp ve Lice ilçelerinde seçim mitingleri düzenledi.

25.03.2014 10:02

"Özyönetimle Özgür Kimliğe" sloganıyla yola çıkan BDP, 2014 yerel seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmalarını son hızla sürdürüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Fırat Anlı Kulp ve Lice ilçelerine giderek, düzenlenen mitinglerde halkla buluştu. Mitinglere halk tarafından yoğun ilgi gösterildi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Fırat Anlı'yı Kulp girişinde Kulp Belediyesi eş başkan adayları Metin Dinar ve Sadiye Süer Baran ile birlikte onlarca araçlık konvoy karşıladı. Kulp Meydanı'nda yapılan mitingde konuşan eş başkan adayı Metin Dinar, üç aydan beri gitmedikleri köy ve mezra bırakmadıklarını söyleyerek, "5 gün sonra belediyemizi alıp kadın, gençlik ve mahalle meclislerimizle, esnaflarımızla ilçemizi hep birlikte yöneteceğiz" dedi. Önümüzdeki 5 yılda gerçekleştirmeyi düşündükleri 30 projelerinin olduğunu söyleyen Dinar, bu projeler arasında; içme suyu sorununu çözeceklerini, ilçede kültür merkezi açacaklarını, taziye evi ve köy yollarının yapımının bulunduğunu belirtti.

"BDP HALKIN PARTİSİDİR"

Kulp Eş Başkan adayı Sadiye Süer Baran da, Lice'de birçok kahramanlık destanının yazıldığını anımsatarak, anıları önünde saygıyla eğildiğini bildirdi. Lice'de kimsenin kapısını çalıp oy istemediklerini söyleyen Baran, "Yaşanan zorluk da zahmet de sizindir. Bu parti sizin partinizdir. Bu yüzden sahip çıkmalısınız" dedi. Diğer partilerin din istismarı yaparak oy istediğini anımsatan Süer, Kuran'ı Kerim'de, insan öldürmenin günah olduğunu hatırlatarak, "Bu coğrafyada onca insanı katlettiler. Eğer Müslümansınız İslamiyet'te böyle bir şey yok. Utanmadan oy istiyorlar" diye konuştu.

BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Kulp'un 30 yıllık süreçte çok acı çektiğini, çok bedel ödediğini anımsatarak, Kulp halkının bu sindirmeyi boşa çıkarttığını ve bunun için mücadele verdiğini söyledi. Zümrüt, "30 Mart seçimleri Kürtler için bir referandumdur. Pasur (Kulp) bu referandumda karar kararını vermiştir" dedi.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere sahneye gelen Büyükşehir Belediyesi Eş başkan Adayı Fırat Anlı halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. Anlı, "15 yıl önce de Pasur'a gelmiştik ancak arada inanılmaz derecede büyük bir fark var. Halkımız özgürlüğün tadını almış artık" diye konuştu. Anlı, bu seçimlerde halkın özgürlük ve barış isteğinin yanı sıra Kürt halkına statü ve Öcalan'a özgürlük istediğinin altını çizdi. Yeni Büyükşehir Yasasıyla birlikte artık merkez ilçelere yapılan hizmetin aynısını diğer ilçelere de yapacaklarını ifade eden Anlı, "Diyarbakır'da tüm altyapımızı tamamladık. Artık Kayapınar hangi hizmeti görüyorsa Pasur da o hizmeti alacak" diye konuştu. Anlı, "Sizlerin karşısında hiçbir zaman mahcup olmadık. Umarım bundan sonra da olmayacağız" dedi.
BDP Milletvekili Nursel Aydoğan ise, 2014 Amed Newroz'unu hatırlatarak, "Amed'de referanduma, demokratik özerkliğe evet denildi. Milyonlarca kişi iradesini ortaya koydu" dedi.

LİCE'DE COŞKU SELİ

Başkanlar daha sonra Lice'ye hareket etti. Birçok yurttaşın katılım sağladığı mitinge, BDP Lice İlçe Başkanı İbrahim Işık, MEYADER üyesi Ahmet Dolu, halkı selamlayarak birer konuşma yaptı. Lice Belediye Başkanı Fikriye Aytin, veda konuşması yaptı. Aytin, 5 yıllık görev süresi içerisinde kendisine destek oldukları için halka teşekkür ederek, kendilerinden helallik istedi. Lice Eş başkan Adayları Rezan Zoğurlu ise Kürt halkının her geçen gün büyüdüğünü belirterek, "Siz her zaman yanımızda olursanız yapamayacağımız şey yoktur" dedi. Eş başkan adayı Harun Erkuş da Lice'de demokratik katılımcı yönetim anlayışıyla yapacakları hizmetlerde halkla birlikte karar alacaklarını söyledi. BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, cezaevinde tutuklu bulunan Hatip Dicle'den Liceli hemşerilerine selam getirdiğini söyleyerek, Kürt halkının verecekleri mücadeleyle cezaevinde bulunan tutsakların serbest kalacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Eş başkan Adayı Fırat Anlı ise yaptığı konuşmada; kendisinin 30 yıl önce ilk Newroz'u Lice'de yaşadığını hatırlatarak, "O günden beri Lice'nin dağlarında Newroz'un özgürlük ateşi hiçbir zaman sönmedi ve halen de yanmaya devam ediyor. Bugünden sonra da özgürlük bayrağı Lice'nin elinde olacak" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından miting sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kulp Ve Lice'de BDP Seçim Mitingleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement