Kuraklık Buğday Üreticisini Vurdu - Son Dakika
Yerel

Kuraklık Buğday Üreticisini Vurdu

Kuraklık Buğday Üreticisini Vurdu

Yumurtalık Ziraat Odası Başkanı Altıok, buğdayda zararın büyük olduğunu bu nedenle ilçede zarar tespit komisyonu oluşturulduğunu söyledi.

26.05.2014 09:58  Güncelleme: 10:22

Yumurtalık Ziraat Odası Başkanı Erdinç Altıok, kuraklık nedeniyle buğdayda zararın büyük olduğunu bu nedenle ilçede zarar tespit komisyonu oluşturulduğunu söyledi.

Altıok, Sugözü Mahallesi'nde hasadı yapılan buğday tarlasında incelemelerde bulundu. Yumurtalık Ovasında bu yıl yaşanan kuraklığın buğday üreticisini perişan ettiğini belirten Altıok, bu yüzden Yumurtalık Kaymakamlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uzmanlarıyla birlikte bir hasar tespit komisyon oluşturduklarını kaydetti.

Altıok, devlete borcu olan çiftçilerin borçlarının yüzde 3 faizle bir süre ertelenmesi ve yüzde 30 oranında tarlasında zarar bulunan üreticilerin mayıs ayı sonuna kadar İlçe Gıda veTarım Müdürlüğüne bir dilekçeyle başvurmaları gerektiğini belirtti.

85 yaşındaki çiftçi Osman Arık ise bu yaşına kadar böyle bir kuraklıkla hiç karşılaşmadığını belirterek, dekara 50 ila 100 kilo buğday alındığını, 760 ile 820 kuruştan alıcı bulunduğunu ve bu rekolteyle tamamen zararda olduklarını söyledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuraklık Buğday Üreticisini Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement