Kutesob Başkanı İbrahim Yiğit Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kutesob Başkanı İbrahim Yiğit Açıklaması

Kutesob Başkanı İbrahim Yiğit Açıklaması

Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (KUTESOB) Başkanı İbrahim Yiğit, Merkez Pazaryeri'nin taşınmasını yeni yönetime bırakması nedeniyle halkın sesine kulak veren Belediye Başkanı Mustafa İça’ya teşekkür etti.

10.01.2014 18:25

Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (KUTESOB) Başkanı İbrahim Yiğit, Merkez Pazaryeri'nin taşınmasını yeni yönetime bırakması nedeniyle halkın sesine kulak veren Belediye Başkanı Mustafa İça'ya teşekkür etti.

Başkan İbrahim Yiğit, Esnaf temsilcisi ve Sebzeciler Odası Başkanı olarak, yapılan tüm yeniliklerin karşısında değil, yanında olduklarının altını çizdi.

Merkez Pazaryeri'nin taşınması kararı alındığında Belediye Meclis Üyesi olmadığını hatırlatan Başkan Yiğit, "Çarşamba Cumartesi Pazar yerinin kaldırılmasının kararı alındığında ben meclis üyesi değildim. Daha sonra meclis üyesi oldum. Ben Kütahya belediye meclis üyesi olduktan sonrada sürekli meclis üyelerimize ve Başkan Mustafa İça'ya Merkez Pazar yerinin kalkmaması gerektiğini, Pazarın Kütahya'nın hareketliliğini sağladığını yaptığımız grup toplantılarında ve Meclis toplantılarında ilettim" İfadelerini kullandı.

Merkez Pazaryeri'nin çevresine ciddi ekonomik girdiler sağladığını kaydeden Başkan Yiğit, "Biliyorsunuz Ulu Cami bölgesinden ayakkabıcılar ve Pazar yeri gidince bölgede bulunan esnaf arkadaşlarımız sıkıntı yaşıyor. Pazaryerlerindeki insan trafiğinin bulundukları bölgeyi hareketlendirdiğini düşünüyorum. Kütahya halkı Çarşamba ve Cumartesi pazarına çok hızlı ulaşıyor. Pazar olmadığı günlerde çok sıkıntısını yaşadığımız otopark yeri olarak kullanılıyor. Amacımız belediye başkanımızı bürokratlarımızı üzmek değildir. Kütahya maalesef son dönemlerde KİT'lerinde özelleşmesi ve özel sektörde ciddi yatırımların olmamasıyla ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşadı. Bundan da en çok zararı gören küçük esnaf oldu. Merkez pazardan az miktarda para kazanan pazarcı esnafı merkez Pazar yeri de kalktığında tamamen yok olacağını düşünerek hep bu doğrultuda fikirlerimizi beyan ettik" diye konuştu.

Yeni yapılan merkez pazarının görünüm olarak mevcut Pazar yerinden küçük olduğunu ve insanların özellikle pazarlarda alt kata girmek istemediklerini belirten Başkan Yiğit, "Kütahya halkı iki katlı Pazar yerlerinde alt kata inmeyi sevmiyor. Buda alt katta olan esnaflarımızı ciddi sıkıntıya sokuyor. Bu projenin ilk yapılacağı zamanda da başkanımıza bu projenin bu şartlarda verimli olmayacağını söylemiştik. Biz Esnaf Odaları Birliği olarak her iki Belediye Başkan adayından da pazaryeri ile ilgili söz aldık. Alim Işık ve Kamil Saraçoğlu'na Pazar yerinin neden kalkmaması konusunda açıklama yaptık ve onlarda makul karşıladılar. Vatandaşın da kalkmaması yönündeki taleplerini olduğunu söyledik. Ben mevcut iki belediye başkan adayımıza da esnafın ve Kütahya halkının sesine kulak verdikleri için ikisine de teşekkür ediyorum" dedi. (HD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kutesob Başkanı İbrahim Yiğit Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement