Malatya'nın 2013 Asayiş Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Malatya'nın 2013 Asayiş Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Malatya\'nın 2013 Asayiş Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Malatya Valisi Vasip Şahin, “Önleyici inzibati tedbirlerde birçok çağdaş devleti geçmiş durumdayız” dedi.

18.12.2013 14:53

Malatya Valisi Vasip Şahin, "Önleyici inzibati tedbirlerde birçok çağdaş devleti geçmiş durumdayız" dedi.

Asayiş ve trafik bilgilendirme basın toplantısı polis evinde yapıldı. Vali Vasip Şahin'in başkanlığında düzenlenen asayiş bilgilendirme basın toplantısına; Asayişten Sorumlu Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoy ve ilgili şube müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Vasip Şahin, il alanının yüzde 89'u, nüfusun yüzde 27'sinin jandarma, alanın yüzde 11 ve nüfusun yüzde 73'ünün emniyet bölgesi olduğu Malatya'da vatandaşların rahat ve huzur ortamında hayatlarına idame ettirebilmeleri için azami çaba gösterildiğini ifade etti.

Vali Şahin, "İşkenceye sıfır tolerans, gözaltı sürelerinden tutun de gözaltı şartları, adli ve idare tedbirlerin uygulanması sırasında Türkiye'de suçluya çok daha çabuk ve çok daha kesin demlilerle ulaşma imkanı kazandı. Önleyici inzibati tedbirlerde birçok çağdaş devleti geçmiş durumdayız" şeklinde konuştu.

Uyuşturucu operasyon sayısında artış olduğuna dikkat çeken Vali Şahin, operasyonlarla birlikte yakalamada da artma olduğunu vurguladı.

Ticari araçlarda kış lastiği uygulamasında yapılan denetlemelerde yüzde 90 uygulandığının görüldüğünü söyleyen Vali Şahin, kalan yüzde 10'unun da yüzde 100'lere çıkarılması için çaba gösterildiğini söyledi.

Vali'nin konuşmasından sonra, Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürü Binbaşı Selahattin Zobalı, Jandarma Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Sinan İbrahimoğlu, Emniyet Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Ali Sevinç, Emniyet Asayiş Şube Müdürü Şahin Çalık, Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürü Erol keskin ve Emniyet Trafik Şube Müdürü Müslüm Kahraman, kendi alanlarıyla ilgili 2012 ve 2013 yılı çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

Toplantıda, basın mensuplarının çeşitli konulardaki soruları da cevaplandırıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya'nın 2013 Asayiş Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement