Maliye Bakan Yardımcı Abdullah Erdem Cantimur Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Maliye Bakan Yardımcı Abdullah Erdem Cantimur Açıklaması

Maliye Bakan Yardımcı Abdullah Erdem Cantimur Açıklaması

Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, baba ocağı memleketi Simav'a yapılacak maliyeti 35 milyonu bulan modern hastanenin yeri konusunda son gelişmeleri değerlendirmek üzere Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yardımcısı Agah Kafkas ile bir...

11.08.2012 00:59

Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, baba ocağı memleketi Simav'a yapılacak maliyeti 35 milyonu bulan modern hastanenin yeri konusunda son gelişmeleri değerlendirmek üzere Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yardımcısı Agah Kafkas ile bir araya gelerek durum değerlendirmesinde bulunduklarını bildirdi.

Hastane binasının yapılacağı yer konusunun 8 aydır tartışıldığını ancak somut bir sonuca ulaşılamamış olmasının vatandaşları insan sağlığı gibi çok ciddi bir hususta mağdur duruma düşürdüğüne vurgu yapan Cantimur, "Bu hususta en büyük görev Belediye Başkanımıza düşüyor. Uygun bir yer konusunda Sağlık Bakanlığına yardımcı olması gerekiyor" dedi.

Simav gibi büyük ve turistik bir ilçeye yakışır günün koşullarına uygun hastane yapımı için Sağlık Bakanlığının sabırsızlandığını dile getiren Cantimur, "Sağlık Bakanlığı 35 milyon liralık inşaat ile yerin alınabilmesi için ayrılan 2 milyon liralık ödeneği hazırda bekletiyor. Hastanenin yapımı için Ankara her şeyi hazırladı. Ancak Simav halkı yer konusunda 8 aydır henüz bir karar veremedi. Hemşerilerim adına üzülüyorum" dedi.

Hastanenin şimdiki yerine yapılmasının alan darlığı nedeniyle mümkün olmadığını ifade eden Cantimur, "Mevcut hastanenin iki bloğu depremde hasar gördü. Can ve mal güvenliği göz önüne alınarak bu iki blok boşaltıldı. Boşaltmadan dolayı hastalar, refakatçiler ve sağlık görevlileri çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Her geçen gün modernleşen Simav'a çağdaş ve tam donanımlı bir hastane kazandırmak istiyoruz. Bunun için Sağlık Bakanlığı kriterlere uygun bir yer arıyor. Bakanlık yetkilileri ilçede yaptıkları incelemede hastane binasının şimdiki yerine sığmadığını ve uygun bir yerin bulunması halinde kazmayı vurmaya hazır olduklarını ifade ediyor. İşte bu noktada yerel yöneticilerden halk sağlığı gibi ciddi bir konuda duyarlı davranmasını ve bakanlığın uygun bulduğu yeri teslim etmesini istiyoruz. Bu hizmet aynı zamanda yerel yönetimlerin görevlerinin de bir parçasıdır" dedi.

Hastanenin yapılacağı yer konusunda isabetli bir karar verilebilmesi için vatandaşlar ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının da ellerini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Cantimur, "Simav'ın da Simav halkının da bu hususta daha fazla beklemeye, bekletilmeye tahammülü kalmamıştır. Elimizi çabuk tutmak zorundayız" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Maliye Bakan Yardımcı Abdullah Erdem Cantimur Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement