Manavgat'ta Mısır ve Suriye Protestosu - Son Dakika
Yerel

Manavgat'ta Mısır ve Suriye Protestosu

Manavgat\'ta Mısır ve Suriye Protestosu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde sivil toplum kuruluşları tarafından başta Mısır ve Suriye olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde zulüm gören Müslümanlar için basın açıklaması düzenlendi.

28.08.2013 22:54

Antalya'nın Manavgat ilçesinde sivil toplum kuruluşları tarafından başta Mısır ve Suriye olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde zulüm gören Müslümanlar için basın açıklaması düzenlendi.

Aralarında Anadolu Gençlik Derneği, Alperen Ocakları Manavgat Temsilciliği, Eğitim Birsen, Külkoder, Manimder, Manad, Mevlana Şemsi Tebrizi Derneği, Özgür Der ve Verenel Derneği'nin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları tarafından Manavgat Irmağı kenarında düzenlenen basın açıklamasına AK Parti İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, Saadet Partisi İlçe Başkanı İbrahim Maslak, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Erhan Çetin, Manavgat Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir ve yaklaşık bin kişi katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunması ve Mısır'da Muhammet Mursi'yi anlatan slayt gösterisiyle başlayan etkinlikte sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanan ortak basın açıklamasını Yasin Kaya okudu. Açıklamada, Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi'nin askeri darbeyle görevden alınması eleştirilirken, buna karşı sivil protesto gösterisi yapanların üzerine ateş açılmasıyla binlerce masum insanın öldüğü ve onbinlercesinin de yaralandığı hatırlatıldı. Açıklamada Mısır'da yaşanan olayların sorumluluğunun başta darbeye destek veren bölgedeki İslam ülkeleri olmak üzere ABD, AB ve İsrail'e ait olduğu kaydedildi.

Açıklamanın ardından sivil toplum kuruluşları temsilcileri de birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalar işaret diliyle işitme engellilere de aktarıldı. Basın açıklaması kılınan yatsı namazıyla sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manavgat'ta Mısır ve Suriye Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement