Mekteplioğlu İlçenin Su Sorununu Anlattı - Son Dakika
Yerel

Mekteplioğlu İlçenin Su Sorununu Anlattı

Mekteplioğlu İlçenin Su Sorununu Anlattı

Ak Parti Manavgat İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, ilçenin su sorunu ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

04.09.2013 12:37

Ak Parti Manavgat İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, ilçenin su sorunu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda AK Parti Manavgat Kadın Kolları Başkanı Eda Temur Tansak, Gençlik Kolları Başkanı Erhan Çetin ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk'ün "Hükümet yatırımlarımızı engelliyor" şeklindeki sözlerinin doğru olmadığını kaydeden Mekteplioğlu, "AK Parti hükümeti, Manavgat Belediyesi'nin projelerini engelliyor söylemi asılsızdır. Öyle bir şey olsaydı, 20 milyon 294 bin Euro'luk, yaklaşık 50 milyon TL'lik bir yatırım için onay verir miydi? Avrupa Birliği'nin finansal desteğiyle yapılan Manavgat İçmesuyu Projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayı ve garantisi olmadan yapılabilir miydi?" diye sordu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in Manavgat'ın 50 yıllık su sorununun çözüldüğü şeklindeki açıklamalarına rağmen bazı gerçeklerle yüzleşmesi gerektiğini de ifade eden Mekteplioğlu, " Kızılağaç, Sorgun, Hatipler, Ulukapı ve Çeltikçi'de içme suyu altyapısı yenilenmiştir. Ancak ilçe merkezinde örneğin Hisar Mahallesi'nde hiçbir çalışma yapılmamıştır. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan Hisar Caddesi'nde içme suyu hatları değiştirilmemiştir. Manavgat halkı asbestli borulardan içme suyunu almaktadır" dedi.

İlçe merkezindeki boruların değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Mekteplioğlu, "Kanserojen özelliği bakımından büyük sorun çıkaran asbestli boruların değiştirilmesinden değerli hiçbir şey olamaz" şeklinde konuştu. AB'nin finansal katkılarıyla yapılan içme suyu hattında sadece depo ve isale hattı yapıldığını kaydeden Mekteplioğlu şunları söyledi:

"İlçe merkezinde asbestli boruların bulunmasının yanında bunlar aynı zamanda su kaçaklarına sebep olmaktadır. Diğer taraftan Manavgat'ta basınç yetersizliğinden dolayı bir çok mahallede üçüncü katlara su çıkmıyor. İnsanlar suyun içinde susuzluk çekiyor. Bu çalışmaları yapmadan Manavgat'ın 50 yıllık su sorununu çözdük denilmez. Ama yapılan 10 bin metreküplük su deposu kastediliyorsa o başka. Deponun inşaatı sağlam yapıldıysa 50 yıl dayanabilir ama Manavgat'ın su sorunu çözülmüş olmaz."

Manavgat'ta su faturalarının okunmasıyla ilgili eleştirilerde bulunan Ak Parti Manavgat İlçe Başkanı Mekteplioğlu, "Manavgat Belediyesi'nin 2012 Aralık meclis toplantısında aldığı bir karar gereği, su faturaları aylık olarak ödenmek zorundaydı. Burada vatandaşın lehine bir durum vardı. Su faturalarında tonaj miktarı arttıkça tutar atıyor. 30 tona kadar olan su bedeli bir farklı, 30 tondan sonra olan kullanım daha farklı. Elimizde somut bir fatura var. İlk okuma tarihi 5 Haziran 2013, ikinci okuma tarihi 15 Ağustos 2013. İki ay 10 gün sonra faturalandırılmış bu. Tonaj miktarı arttığı için vatandaş 10 TL'nin üzerinde fazladan para vermiş. Vatandaş belki incelemeden bunu veriyor ama şunu da dikkate almak zorundayız. Bildiğimiz kadarıyla Manavgat'ta 42 bin abone var. Bunun 35 bini konut, 7 bini işyeri. Biz bunun 40 bin olduğunu varsayalım. 40 bin çarpı 10 TL 400 bin TL gibi bir rakama ulaşır. Bu, Manavgat Belediyesi'nin vatandaşın cebinden söğüşlediği bir paradır. Biz böyle bir durumu kabul edemeyiz" dedi - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mekteplioğlu İlçenin Su Sorununu Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement