Meram Kitabının Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Meram Kitabının Tanıtımı Yapıldı

Meram Kitabının Tanıtımı Yapıldı

Meram İlçe Belediyesi Konevi Araştırma Merkezi tarafından 3 yıllık bir çalışma sonucu hazırlanan 3 ciltlik "Meram" kitabının tanıtımı yapıldı.

28.03.2014 11:34  Güncelleme: 11:36

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Konevi Araştırma Merkezi tarafından 3 yıllık bir çalışma sonucu hazırlanan 3 ciltlik "Meram" kitabının tanıtımı yapıldı.

Bera Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısına Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Boran, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, MEBKAM Başkanı Hasan Yaşar, kitabın yazarları, ilim ve kültür adamlarıyla gazeteciler katıldı.

Meram Belediyesi tarafından kurulan Konevi Araştırma Merkezi'nin çalışmaları hakkında bilgi veren MEBKAM Başkanı Hasan Yaşar, "Araştırma Merkezimiz, başta Sadreddin Konevi Hazretleri olmak üzere Konyalı alimlerle ilgili önemli araştırmalar yaptı. Konevi Sohbetlerini başlattık ve geleneksel bir hale getirdik. 2. Uluslararası Konevi Sempozyumunu tertipledik. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen çok önemli tebliğler sundu. Çok sayıda eseri kültür dünyamıza kazandırdık. Bugün de 3 ciltlik bir eser olan Meram ansiklopedisinin tanıtımını yapıyoruz" dedi.

Meram kitabının editörlerinden SÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Boran ise eserle ilgili şu bilgileri verdi:

"3 yıllık bir araştırma ve hazırlık dönemi sonucu bu kitap neşredildi. Meram'la ilgili başyapıt bir eser olan bu kitap bin 800 sayfa ve 3 ciltten oluşuyor. Kitabın en önemli özelliklerinden biri de bilginin yanında görselliğe de önem verilmesi. Tarihe not düşmek amacıyla hazırladığımız bu kitaptaki önemli farklardan biri de her 20 sayfada bir okuru dinlendirmek için Meram'la ilgili 2 sayfalık fotoğraf konulmuş olmasıdır. Bu kitabın yayına hazırlanması ve yayınlanması noktasında verdiği büyük destekten dolayı Meram Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum."

Üzerinde 3 yıl büyük bir titizlikle çalışılan başyapıt bir eseri Konya kültürüne kazandırmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Meram Belediye Başkanı Kalaycı da, "Bu kitabın oluşturulmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu eserde Meram hakkında her türlü bilgi bulunuyor. 3 ciltlik bu kitapta Meram'ın coğrafi durumu ve tarihçesi, Meram'daki kültür varlıkları, Meram'da eğitim, spor ve kültürel hayat, Meram'ın tarım ve şehir dokusu gibi ana başlıklar altında makaleler yer alıyor. Araştırmacıları sıkmamak için görselliğe de önem verildi. Kısa bir süre önce de Meram'ın önemli turizm potansiyeli olan bölgelerinden biri olan 'Kilistra' ile ilgi bir kitap neşrettik. Konya kültürüne armağan olsun" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meram Kitabının Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement