Mersin'de CHP'ye Katılım - Son Dakika
Yerel

Mersin'de CHP'ye Katılım

Mersin\'de CHP\'ye Katılım

Mersin'de Liman-İş Sendikası'na kayıtlı bir grup işçinin CHP'ye katılım gösterdiği bildirildi.

29.09.2013 16:42

Mersin'de Liman-İş Sendikası'na kayıtlı bir grup işçinin CHP'ye katılım gösterdiği bildirildi.

Liman-İş Sendikası Mersin İl Başkanı Savaş Karakaya, bir grup sendika üyesi ile birlikte CHP İl Başkanı Faruk Akar'ı ziyaret etti. Burada konuşan Karakaya, ilk etapta 100'ü aşkın işçi arkadaşları ile birlikte CHP'ye üye kaydı yaptırdıklarını belirterek, "Sendikamıza ait bin 400 üyemiz toplu halde CHP'ye katılmaya karar verdi. Şu an burada 100'ü aşkın arkadaşımızla birlikte bulunuyoruz. Diğer arkadaşlarımız vardiyalı çalıştıkları için işlerini bırakıp gelemedi. Onlar da 1-2 gün içerisinde partiye gelerek CHP'ye üyeliklerini yapacaklar" dedi.

CHP İl Başkanı Faruk Akar ise, artık halkın ve işçinin hükümete karşı bir reaksiyon gösterdiğini savunarak, " Hükümet, işçinin ve emekçinin hakkını gasp etmeye, halkını görmezden gelerek hiçe saymaya devam ediyor. Başbakanın ve AK Parti Hükümeti'nin bu tavrı devam ettikçe de halk ve emekçi çareyi CHP'de görüyor" diye konuştu.

İşçinin ve emekçinin önündeki en büyük sorunun taşeronlaşmadan geçtiğini belirten Akar, şöyle devam etti; "Taşeronlaşma kaldırılmadan bu ülkede refah olmayacaktır. Türkiye öncelikle taşeronlaşmadan vazgeçmeli. Taşeronun suçu yok, amacı kar etmek. Devletin suçu var. Taşeronlaşmayı kaldırmalı. İşçiler için sendikalaşmanın olması lazım. İş güvenliğine ve iş kanuna uygun çalışılmalı. Sendika temsilcilerinin işçilerin yanında olması ve onların haklarını koruması gerekmektedir. Devlet fakiri eziyor, zengine para kazandırıyor." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de CHP'ye Katılım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement