Meü'de Matematik Olimpiyatları Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Meü'de Matematik Olimpiyatları Yapıldı

Meü\'de Matematik Olimpiyatları Yapıldı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen Matematik Olimpiyatları'nda ödüller sahiplerini buldu.

31.05.2013 13:04

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen- Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen Matematik Olimpiyatları'nda ödüller sahiplerini buldu.

Bu yıl ilk kez bölgesel düzeyde düzenlenen ve Mersin'in yanı sıra Hatay ve Adana'dan da katılımın sağlandığı olimpiyatlara, orta öğretim ve lise düzeyinde 191 öğrenci katıldı. Olimpiyatların ödül töreni, MEÜ Uğur Oral Kültür Merkezi'nde geniş bir katılımla gerçekleşti. Törene, öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra Mersin Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gizir, Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Baki Şimşek, Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü Aşkın Günay ve Matematik Bölümü öğretim elemanları katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, matematiğin özgün ve bağımsız düşüncenin bir ürünü olduğunu söyledi. Matematiğin yaşama yansıma biçimlerinden söz eden Gül, "Günümüzün en büyük problemi, matematiğin yaşamın bir parçası olarak görülmemesidir. Matematik, öğrencilere soyut olarak öğretiliyor ve yaşamın bir parçası olarak sunulmuyor. Matematik Olimpiyatları bu anlamda önem kazanıyor ve matematiği daha işlevsel olarak sunmaya çalışıyor" dedi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gizir ise fen bilimlerine olan ilginin giderek azaldığını belirterek, fen bilimlerini ayağa kaldırma görevinin yeni nesle düştüğünü dile getirdi. Matematik bilim dalının, mantık, sezgi, çözümleme, genellik, bireysellik ve estetiği aynı anda içerdiğini kaydeden Gizir, Türkiye'nin temel bilimlere ciddi biçimde ihtiyacı olduğunu, matematik olmadan mühendislik, tarih ve sosyolojinin de olamayacağına dikkat çekti. Olimpiyat düzenlemenin meşakkatli bir süreç olduğuna dikkat çeken Gizir, başta Prof. Dr. Fahreddin Abdullayev olmak üzere emek veren herkese teşekkür etti.

Mersin Matematik Olimpiyat Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Fahreddin Abdullayev de olimpiyatların bu yıl onuncusunu yaptıklarını, bölgedeki illere de çağrı yaptıklarını ve Mersin'in dışında Adana ve Hatay'dan da katılımın olduğuna dikkat çekti. Amaçlarının olimpiyatları daha da genişleterek yerellikten çıkarmak olduğunu vurgulayan Prof. Abdullayev, dört farklı kategoride düzenledikleri olimpiyatlarla ilgili istatistiki verileri katılımcılarla paylaştı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere, törene katılan protokol üyeleri tarafından plaket ve hediyeleri takdim edilirken birinciler tam altın, ikinciler yarım altın, üçüncüler çeyrek altın alırken, mansiyon ödülü sahipleri ise 100 TL'lik para ödülü ile ödüllendirildi. Matematik Olimpiyatları'nda dereceye giren isimler şunlar oldu:

7-8. sınıflar kategorisinde birinci Adana Burç Çukurova Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ahmet Eren Kardaş, ikinci Adana Burç Öge Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Muhammed Fatih Yılmaz, üçüncü Adana Burç Çukurova Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Emir Bulut olurken, mansiyon ödülü sahipleri ise Mersin Pirireis Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Mustafa Yıldırım, Ted Mersin Koleji 8. sınıf öğrencisi Zeynep Yasmin Durmaz ve Mersin Aliye Pozcu Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Jiyan Bozyel elde etti.

9. sınıf kategorisinde ise birinci Adana Burç Çukurova Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Vedat Göçmen, ikinci Adana Burç Çukurova Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Zekeriya Ürünlü, üçüncü Mersin Eyüp Aygar Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ali Değirmenci oldu. 10. sınıf Kategorisinde de birinci Mersin Özel Yıldırımhan Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Furkan Merdan, ikinci Adana Burç Vural Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Melih Ünsal, üçüncü Mersin Özel Yıldırımhan Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Mehmet Salim Turgut elde etti. 11-12. sınıflar kategorisinde ise birinci Mersin Özel Yıldırımhan Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Doğukan Hazar Emre, ikinci Mersin Yahya Akel Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Serhat Bulut, üçüncü Mersin Eyüp Aygar Fen Lisesi 12. sınıf öğrencisi Simla Burcu Harma oldu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meü'de Matematik Olimpiyatları Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement