MHP'de 16 Nisan Referandumu Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

MHP'de 16 Nisan Referandumu Bilgilendirme Toplantısı

MHP\'de 16 Nisan Referandumu Bilgilendirme Toplantısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muş İl Başkanlığı tarafından 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

01.04.2017 15:43

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muş İl Başkanlığı tarafından 16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

MHP İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya MHP İl Başkanı Şükrü Demir, MYK Üyesi Osman Yüce, Merkez İlçe Başkanı Tahsin Şahin, başkan yardımcısı Recep Karakan ve partililer katıldı. Burada bir konuşma yapan MHP İl Başkanı Şükrü Demir, 16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu hakkında partililere bilgi verdi. Ülkenin 16 Nisan 2017 tarihinde hazırlanmış olan Anayasa değişikliği ile ilgili referanduma gideceğini söyledi. Baştan sona hazırlanan Anayasa değişikliği metninin içerisinde olduklarını ifade eden Demir, "Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak Anayasa'da 'evet' oyu kullanacağız, 'evet' için çalışacağız, 'evet' için çabalayacağız. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bütün temelleri Milliyetçi Hareket Partisi sayesinde bu Anayasa'da korunmaktadır. Bu Anayasa'da bölünmez bütünlüğümüzün garantisi vardır, bu Anayasa'da ilk 4 maddeyi değiştirmeye girişim olmayacaktır. Bu Anayasa'da daha önce sorumsuz olan devlet yöneticilerinin sorumsuzluğu ortadan kaldırılmakta ve kendilerine sorumluluk yüklenmektedir. Bu Anayasa'da özerklik veya federasyon gibi tehlikeler söz konusu olmayacaktır. Bu Anayasa'da Türkçeden başka resmi bir dil olmayacak. Bu Anayasa'da Türk milleti içinde başka bir milleti oluşturmaya yönelik çabalar olmayacaktır, bu Anayasa'da en önemlisi de darbe yoktur. Daha önce Cumhurbaşkanı divana sevk etmenin oy oranı dörtte üç idi. Şimdi ise üçte iki gibi daha düşük bir seviyeye düşürülmüştür. Bu Anayasa'da tanınan iki oy hakkı ile milletimiz hem yürütmeyi, hem de yasamayı seçmiş olacaktır" dedi.

"Biz bu Anayasa'ya evet derken hiçbir şekilde başka bir partinin payandası olmadık, olmayacağız" diyen Demir, "Vicdanen düşünecek olursa 2-3 yıl öncesini düşünürseniz kimlerin, kimlerin çizgisine gittiğini çok rahat analize edebileceksiniz. Bizlere 'şu partinin payandası oldular, şu partinin çizgisine gittiler' gibi suçlamalar gerçekten vicdansızlıktır. Hazırlanan Anayasa metninde baştan sona Milliyetçi Hareket Partisi'nin mührü bulunmaktadır. Bugün bizlere sırf muhalefet olsun diye, 'başkalarının payandası oldu' diyenlerin vicdansızlıklarını sizin kanaatlerinize sunuyorum. Bizler millet için 'evet', devlet için 'evet', Cumhuriyet için 'evet', Türklüğün bekası için 'evet' ve Türkiye için 'evet' dedik, 'evet' demeye devam edeceğiz. Köy köy kasaba kasaba dolaşıp evetlerimizi anlatacağız" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Başkanlık sisteminde başkan bir kararname ile muhtarlıkları kapatabilir" cümlesiyle ilgili sorulan soruya yanıt veren MHP İl Başkanı Şükrü Demir, "Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti, yıllardır çok az olmasına rağmen Türkiye üzerinde büyük etkisi olması, yönetimde söz sahibi olması ve bu Anayasa ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu gücünü yitireceğini bildiği için bütün gücüyle çalıştığı söz konusudur. Vicdan, merhamet yok, 'Muhtarlıklara Cumhurbaşkanı dokunacakmış' böyle bir şey olmaz, olamayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı şu 18 maddenin sekizini bile okuyamamıştır ve nelerin değişeceğinin bile farkında değildir" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'de 16 Nisan Referandumu Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement