Mısır'daki Darbenin 100.günü - Son Dakika
Yerel

Mısır'daki Darbenin 100.günü

Mısır\'daki Darbenin 100.günü

Mısır darbesinin 100.günü Rabia Platformu paydaşlarından Genç Memur-Sen tarafından Gümüşhane'de düzenlenen basın açıklaması ile kınandı.

10.10.2013 14:27

Mısır darbesinin 100.günü Rabia Platformu paydaşlarından Genç Memur-Sen tarafından Gümüşhane'de düzenlenen basın açıklaması ile kınandı.

Zafer Meydanında düzenlenen ve Memur-Sen ile AK Parti İl Gençlik Kollarının da desteklediği eylemde bir açıklama yapan Genç Memur-Sen İl Başkanı İsa Aslan, Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanına karşı 3 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbenin bugün yüzüncü gününü tamamladığını söyledi.

"DARBENİN İKİNCİ YÜZ GÜNÜNE ULAŞMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Mısır'da 3 Temmuz'dan beri devam eden duruma karşın vicdanı olan, insan olan herkesi darbeye, darbecilere, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, insan hayatına kasteden her türlü eyleme karşı çıkmaya, Mısır halkının direnişine, insanlığın dirilişine katkı sunmaya davet eden Aslan, "Mısırda 100 gündür hüküm süren zulme isyanımızla kendisini Rabia Kuşağı olarak adlandıran bizler, Mısır'da darbenin ikinci yüz gününe ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Kim olduğuna bakmaksızın mazlumun yanında, kimden geldiğine bakmaksızın zulmün karşısında duracağız." dedi.

"MISIR ÖLÜM TARLASINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ"

Mısır'ın özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldüğünü kaydeden Aslan, dünyanın ses çıkarmaması, insanlık vicdanının harekete geçmemesi halinde darbecilerin kirli ellerinin ölüm yağdırmaya devam edeceğinin altını çizdi.

"DARBEYE DARBE DİYEMEYENLER İNSANA İHANET ETTİKLERİNİN FARKINDA DEĞİL"

Menfaatlerini korumak adına darbeye darbe diyemeyenlerin ve darbecilere destek verenlerin insan onuruna, insan haklarına ve insanlığın yüzlerce asırlık birikimine, hatta insana ihanet ettiklerini dahi fark edemediklerini ifade eden Aslan, şunları söyledi: "Dün Irak'ta, Afganistan'da, Libya'da ve birçok ülkede sözüm ona demokrasi vaadiyle kan dökmekten geri durmayan Batı, kutsadığı demokrasiyi Mısır'da katleden darbecilere ve vahşetlerine son verecek insani tepkiyi vermekten bile geri duruyor. Bizler, "Darbeye karşı direnen gençler" olarak Mısır'da yaşananları, Mısır halkına yaşatılanları, bütün insanlığa karşı tehdit olarak görüyoruz. 3 Temmuz darbesine sessiz kalanları, insanlığın katlinin iştirakçisi olarak kabul ediyoruz." - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mısır'daki Darbenin 100.günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement