Mtso Başkanı Aşut, Deik Başkan Yardımcısı Oldu - Son Dakika
Yerel

Mtso Başkanı Aşut, Deik Başkan Yardımcısı Oldu

Mtso Başkanı Aşut, Deik Başkan Yardımcısı Oldu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, yeni yapılanmada Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkan Yardımcılığına getirildi.

14.02.2014 14:39

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, yeni yapılanmada Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkan Yardımcılığına getirildi.

MTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, DEİK'te yeni bir yapılanmaya gidilerek İcra Kurulu kaldırılarak, 5 başkan yardımcısı ve muhasip üyenin yer aldığı Başkanlık Divanı oluşturuldu. Daha önce DEİK Yönetim Kurulu Üyeliği ve İcra Kurulu Üyeliği yapan MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, yeni yapılanmada Ayhan Zeytinoğlu, Erdal Eren, Tuncay Özilhan ve Zeynel Abidin Erdem ile birlikte başkan yardımcılığına seçildi.

Aşut, yeni göreviyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, DEİK Başkan Yardımcılığına getirilmesinin Mersin iş dünyasının son yıllarda uluslararası alanda yaptığı etkin çalışmalar ve aldığı etkin görevlerin bir sonucu olduğunu ifade etti. MTSO olarak DEİK'in hem yönetim hem de icra kurulu üyeliğini yaptıklarını anımsatan Aşut, "MTSO olarak Akdeniz'de kıyısı olan 22 ülkenin ve 210 ticaret ve sanayi odasının üye olduğu dev oluşum ASCAME'nin (Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği) Sanayi ve Lojistik Komisyonu Başkanlığını yaptık. Güney Avrupa ve Kuzey Afrika ülkeleri ile ciddi etki alanı oluşturduk, Mersin ve Türkiye ekonomisinin sesi olduk. Tüm bunların yarattığı tecrübelerin DEİK'te üstlendiğimiz bu önemli görevin bize verilmesinde önemli olduğunu düşünüyorum. Yeni görevimizde DEİK'in Afrika kıtası ile ilişkilerini biz düzenleyeceğiz. MTSO olarak lojistik konusundaki ciddi çalışmalarımızın sonucunda, DEİK'in lojistik sektör kurulunun çalışmalarının koordinasyonu da bizde olacak. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın son yıllarda bilgi, bilim, Ar-Ge ve inovasyon ile ilgili olumlu ve öncü çalışmaları DEİK-TÜBİTAK koordinasyonu görevini de bize getirdi. Bunun dışında DEİK ve Ekonomi Bakanlığı arasındaki ortak çalışmaların ve ilişkilerin düzenlenmesi anlamında da yine Mersin olarak biz çalışacağız. DEİK'te aldığım bu yeni görevin şahsımdan daha çok Mersin iş dünyasını son yıllarda gerek ulusal gerekse uluslararası alandaki başarılı çalışmalarına bağlıyorum. Mersin olarak böylesi oluşumlarda alacağımız görevler arttıkça Mersin'in ekonomik gücü daha da artacaktır. DEİK gibi büyük bir oluşumda aldığımız bu görevi layıkıyla yerine getirmek için tüm çabayı göstereceğiz. Mersin olarak, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak hem Mersin'in hem de ülkemizin zenginliği olmaya devam edeceğiz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mtso Başkanı Aşut, Deik Başkan Yardımcısı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement