Mudanyalı Delegelerin Başköy Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Mudanyalı Delegelerin Başköy Tepkisi

Mudanyalı Delegelerin Başköy Tepkisi

Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Şevket Karagöz, kurucu ortak oldukları Marmarabirlik'te en çok delegeye sahip ve her yıl kar eden bir kooperatif olmalarına rağmen, birlik seçimlerinde saf dışı bırakılmalarına tepki gösterdi.

17.04.2012 20:20

Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Şevket Karagöz, kurucu ortak oldukları Marmarabirlik'te en çok delegeye sahip ve her yıl kar eden bir kooperatif olmalarına rağmen, birlik seçimlerinde saf dışı bırakılmalarına tepki gösterdi.

Marmarabirlik Başköy Tesisleri'nden 21 Nisan'da yapılacak olan seçimli genel kurulda Hidamet Asa başkanlığındaki yönetim tarafından 150 Sayılı Mudanya Kooperatifi'nin saf dışı bırakılmak istendiği ileri sürüldü. Kooperatif Düğün Salonu'nda yönetim ve denetim kurulu üyelerinin çağrısıyla toplanan Mudanya'nın 59 birlik delegesi, ortak hareket etme sözü verdi.

150 Sayılı Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Şevket Karagöz, Mudanya'nın Marmarabirlik'in kurucu ortağı olduğunu hatırlatarak, ilçenin Osmangazi, Nilüfer, Mustafakemalpaşa ve Karacabey gibi 5 ilçeye de hitap ettiğinin altını çizdi. Birliğin en çok delegesine sahip bir kooperatif olmanın yanı sıra her yıl kar etmelerine rağmen birlik seçimlerinde ilçenin saf dışı bırakılmak istenmesini manidar bulduklarını dile getiren Karagöz, "Mudanya'yı dışarıda bırakmak Bursa'yı dışarıda bırakmak demektir" dedi.

Karagöz, eski birlik delegesi Kamuran Yılanlı ve Dr. Murat Ünal'ı ima ederek, "Daha önce bazı kişilerle olmaz deniyordu. Şimdi onlar da yok. Bu yönetim kurulunun üzerinde emir ve tavsiyede bulunacak kimseler yok. Ama onların galiba Mudanya'ya takıntısı var. Bunun dışında bir mazeret göremiyorum" diye konuştu. Kar eden kooperatifin dışarıda bırakılıp, zarar edenlerin içeride olmasına isyan eden Karagöz,

Başköy'deki yönetimde olanların kendilerini bu kurumun sahipleri gibi gördüğünü ifade ederek, "Biz olmazsak kimse de olmasın diye uğraşıyorlar. Koltukların kimseye baki olmadığını, bunların gelip geçici olduğunu düşünemiyor. Maksat kuruma insanlara hizmetse, her zaman her alanda insanlara hizmet devam edebilir. Ancak gaye koltuk kavgasıysa bunun sonuçları hiç de iyi olmaz" dedi.

"CESARETLERİ VARSA KONGREYİ BASINA AÇIK YAPSINLAR"

2. Başkan Emrullah Demir ise, geçen genel kurulda Mudanyalı delegeler olarak verdikleri tekliflerde bile art niyet arandığını kaydetti. "Bizleri çiftçimiz, delegemiz yeri ve zamanı geldiğinde nasıl eleştiriyorsa, biz de bunları üst yönetime taşımak ve anlatmak zorundayız" diyen Demir, "Bunu yanlış manalar çıkarmanın bir mantığı yok. Cesaretleri varsa basın mensuplarını kongre salonuna alsınlar, önergelerimize cevap versinler" diye konuştu.

Toplantıda daha sonra yönetim kurulu üyeleri, birlik delegelerinin görüşlerine başvurdu. Başköy'de siyaset yapıldığını öne süren Mudanyalı delegeler, iki sene üst üste zarar eden kooperatifin birlik yönetiminde de temsil noktasında varlığını sürdürmemesi gerektiğine dikkati çekti. Delegeler, 21 Nisan'da gerçekleşecek genel kurulda Mudanya kooperatifinin yönetim ve denetim kurullarının Başköy'e karşı alacağı tavırda ortak hareket edeceklerinin sözünü verdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mudanyalı Delegelerin Başköy Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement