Müftülükten İdeal Din Görevlisi Semineri - Son Dakika
Yerel

Müftülükten İdeal Din Görevlisi Semineri

Müftülükten İdeal Din Görevlisi Semineri

Manavgat Müftülüğü tarafından "İdeal Din Görevlisi Nasıl Olmalıdır" semineri düzenlendi.

31.05.2014 14:22

Manavgat Müftülüğü tarafından, Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda "İdeal Din Görevlisi Nasıl Olmalıdır" konulu seminer düzenlendi.

Antalya Müftüsü Osman Artan, seminerde yaptığı konuşmada, cemaatin önüne geçip namaz kıldıran bir imamın Peygamber'in vekili olduğunu, bu yüzden din görevlilerinin örnek kişiler olması gerektiğini bildirdi.

Din görevlilerinin sadece camiye gelen cemaatin ya da Kur'an kurslarına gelen öğrencilerin değil, tüm vatandaşların hizmetinde olduğunu kaydeden Artan, şöyle konuştu:

"Din görevlilerimizin sadece cemaatine ya da öğrencilerine değil, tüm vatandaşlarımıza ulaşması gerekiyor. Camimizin etrafındaki esnafı ziyaret etmeli, mahallemizdeki halkımıza ve özellikle gençlere ulaşılması gerekmektedir. Bizim olduğumuz yerde, toplumda ahlaksızlıkların azalması, gençlerin uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddelerin pençesine düşmemesi gerekir. Camilerimizin birer rehabilite merkezi olması, toplumun rahatlama, manevi kirlerden arınma yeri olması lazım. Camilerimiz ve kurslarımızın mahallelerin nefes aldığı yerler olması gerekiyor."

Kur'an-ı Kerim öğrenmek isteyen vatandaşların her saat camilerde görevlilere başvurabilmesi gerektiğini anlatan Artan, "Hak alarak görev yapan imamlardan, maaşla görev yapılan bir dönemi yaşıyoruz. Mazeretlere sığınmadan bulunduğunuz makamın hakkını vermeye gayret edelim. Ayrıştırıcı sözlerden sakınalım ve tahriklere kapılmayalım. Sabırla ve sebatla görevlerimize devam edelim" dedi.

Seminere Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, emekli İl Müftüsü Mehmet Ali Öz, Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nadir Aslan, din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticileri katıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Müftülükten İdeal Din Görevlisi Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement