Muğla Malatyalılar Derneği7nden Aşure Günü Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Muğla Malatyalılar Derneği7nden Aşure Günü Etkinliği

Muğla Malatyalılar Derneği7nden Aşure Günü Etkinliği

Muğla Malatyalılar Derneği, Köyceğiz'e bağlı Döğüşbelen köyünde Muharrem ayı münasebetiyle "Aşure Günü" etkinliği düzenledi.

03.12.2012 10:18

Muğla Malatyalılar Derneği, Köyceğiz'e bağlı Döğüşbelen köyünde Muharrem ayı münasebetiyle "Aşure Günü" etkinliği düzenledi.

Düzenlenen Aşure Günü etkinliğine Malatyalılar ile birlikte yöre insanı yer aldı.

Aşureyi ise daha önce Malatya'nın Argon İlçesi'ne bağlı Ermişli Köyü'nden gelip, Döğüşbeler Köy'ne yerleşen Güllü Yücel tarafından kaynatıldı. Aşureyi yiyenler ise, "Çok beğendiklerini" bildirip Güllü Nineye teşekkür ettiler.

Muğla'da 2004 Yılında Kurulan Malatyalılar Derneği tarafından Muğla ve Yöresinin kültürünü; yetiştirdiği ürünleri Malatya'da; Malatya Kültürünü ve Malatya'nın meşhur Kuru Kayısını Muğla ve yöresine tanıtmak amacıyla Dernek Başkanı Nüvit Ateş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Muğla'nın İlçelerinde temaslarda bulunup, Muğla ile Malatya arasında köprü kurulmasını sağladılar.

Ankara'ya bağlı Şereflikoçhisar İlçe Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ Muğla Malatyalılar Derneği tarafından Köyceğiz İlçesi'nin Döğüşbelen Köyü'nde bulunan At Çiftliğinde yapılan aşure günü etkinliği ile hakkında yaptığı açıklamada; " Ankara'da Muğla ve Dalaman'a ziyaret için geldim. Benim eşim aslen Malatyalıdır. Bu günde Muğla Malatyalılar Derneği'nin aşure etkinliğinden haberimiz oldu; sayın başkanımızın daveti üzerine büyük bir onurla bu davete katıldım. Başkanımız Nüvit Ateş'in böyle bir faaliyete bulunması için kendisini tebrik ediyorum. Gerçekten birliği, beraberliği ve kardeşliği teyit edecek bu tür toplantılar her zaman olumlu sonuçlar vermektedir. Ayrıca Aşure'nin Hazreti Hüseyin ve yetmiş iki serdarının anılmasıdır. Bunun çok büyük önemi vardır.

Bizde ilçemizde aşure programları yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Aşurenin anlamı olan birlik beraberliğin bütün ülkemize, Türkiye'mize teyit edilmesi noktasında bu faaliyetinde vesile olmasını temenni ediyorum. Sayın Nüvit Ateş Başkanımıza tebrik ediyorum. Muğla Malatyalılar Derneği Başkanı Nüvit Ateş düzenlenen aşure etkinliği hakkında verdiği bilgide;

"Muharrem Ayı rabbim ile feyzin buluştuğu bir aydır. Bu ay özel bir aydır. Bu vesileyle Malatyalılara böyle bir yerde toplamak için Aşure etkinliğini tertip ettik. Böyle bir organizasyon tertip ettik. Bu günde çok takdir ettiğimiz Ankara'nın Şerefli Koçhisar Belediye Başkanını aramızda görmekten çok memnun olduk. Başkanda bizlere konuk oldu, kendilerine teşekkür ediyorum. Bunun dışında Malatyalılar Derneği olarak çalışmalarımız devam edecektir. Muğla'daki Malatyalılar olarak çalışmalarımız devam edecektir. Bu günde burada Malatyalılar Derneği olarak bulunduk; davetimize kabul edip, gelen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla Malatyalılar Derneği7nden Aşure Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement