Muhasebeciler Terörün Siyasiler Arasında Tartışma Konusu Olmasını İstemiyor - Son Dakika
Yerel

Muhasebeciler Terörün Siyasiler Arasında Tartışma Konusu Olmasını İstemiyor

Muhasebeciler Terörün Siyasiler Arasında Tartışma Konusu Olmasını İstemiyor

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mesut Topcu, bir bayramın daha terör gündemiyle geçirildiğini, artık terör konusunda Türkiye'nin tahammülünün kalmadığını söyledi.

20.08.2012 15:20

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mesut Topcu, bir bayramın daha terör gündemiyle geçirildiğini, artık terör konusunda Türkiye'nin tahammülünün kalmadığını söyledi.

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (BSMMMO) ramazan bayramının ikinci günü BAOB Yerleşkesi'nde gerçekleştirdiği geleneksel bayramlaşma töreni meslek mensuplarını bir araya getirdi. BSMMMO yönetim kurulu üyelerinin de iştirak ettiği bayramlaşma töreninde konuşan Oda Başkanı Mesut Topcu, "Ramazan ayı boyunca bütün dileğimiz ülkemizde ve dünyada sevgi, barış ve kardeşlik ortamının hakim olmasıydı. Ancak bu ay kan ve gözyaşlarıyla dolu geçti. Bayram mesajlarına da baktığımda siyasilerin bayram mesajlarını terör içerikli verdiğini görüyorum. Artık bu meselenin ciddi anlamda ortaya konulup çözüm üretilmesi gerekiyor" dedi.

Meslek örgütü yöneticisi olarak, siyasilerin terör ile ilgili tavrından memnun olmadığını dile getiren BSMMMO Başkanı Topcu, "Terör konusunun siyasiler arasında bir atışma malzemesi olmaktan bir an önce çıkması lazım. Burada iktidarını ve muhalefetini ayırmıyorum. Son yaşadığımız olayda, PKK ile BDP'li milletvekillerinin buluşmasıyla ilgili partilerin birbirini suçlayıcı ve çözüme katkı sağlamayan demeçlerine baktığınız zaman, herkesin bu sorunla ilgili bir siyasi çıkar beklentisi içinde olduğunu görüyoruz. Artık, barış dilinin hakim olması ve partilerin bu mesele üzerinden siyaset yapmaktan, siyasi avantaj elde etmekten vazgeçmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Meslek odalarına çağrıda bulunan Topcu, "Bizlerin de artık bu konuda suskunluğunu bozması gerekiyor. Biz de konunun içine dahil olmalıyız. Çözüm tekliflerini ortaya koymalıyız. Tabii ki meseleyi asıl çözecek olan parlamentodur. Parlamentodaki partilerin bir araya gelerek, bu sorunu siyasi malzeme haline getirmeden çözmeleri gerekiyor. Artık terör konusunda Türkiye'nin tahammülü kalmadı. Bu kan ve gözyaşının artık durması gerekiyor. Bayram vesilesiyle bu özlemimizin gerçek olmasını temenni ediyor. Herkesin bayramını kutluyorum" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhasebeciler Terörün Siyasiler Arasında Tartışma Konusu Olmasını İstemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement