Münazara Topluluğundan İzmirli Ortaöğretim Öğrencilerine Muhteşem Maç - Son Dakika
Yerel

Münazara Topluluğundan İzmirli Ortaöğretim Öğrencilerine Muhteşem Maç

Münazara Topluluğundan İzmirli Ortaöğretim Öğrencilerine Muhteşem Maç

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Münazara Topluluğu ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Tanıtım ve Münazara Gösteri Maçı’ yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

04.03.2014 12:10

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Münazara Topluluğu ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Tanıtım ve Münazara Gösteri Maçı' yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. İzmir genelindeki 18 ortaöğretim kurumunda eğitim gören 420 öğrencinin ve öğretmenlerinin konuk edildiği maçı; İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İbrahim Attila Acar, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Adem Tekinay, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sedat Akar, Genel Sekreter Yardımcısı SKS Daire Bşk.V. Nihat Sabuncular, Kültür-Spor Şube Müdürü Gülhan Tekinay izledi.

Münazara maçında Hükümet takımı 'ekonomik kalkınma adına çevreye zarar verilebilir'i savunurken; muhalefet takımı da bu düşünceyi çürütmek için 'ekonomik kalkınma adına çevreye zarar verilemez'i argümanlarıyla izleyenlere anlattı.

İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Nihan Ermiş'in sunumuyla başlayan maçta, muhalefette Ege Üniversitesi öğrencisi Emeti Doğan, İKÇÜ öğrencileri Ercan Elmas, Sercan Elmas, Gediz Üniversitesi'nden Nur Alipaşaoğlu yer alırken; hükümet takımında İKÇÜ öğrencisi Melek Yazıbağlı, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Sena Yazıbağlı, Ege Üniversitesi'nden Mehmet Erdem Ergün, Gediz Üniversitesi öğrencisi İpek Nursoy Yalçınkaya konu ile ilgili argümanlarını aktardı. Dilara Çam, Gülşah Çoşkunışık, İlayda Yüksektepe de jüri üyesi olarak yer aldı.

Münazara Maçı etkinliği kapsamında İKÇÜ'ye misafir olan okullara bir hoş geldin konuşması yapan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İbrahim Attila Acar, kitap okumanın kültürümüze ve gelişmişliğimize olan yadsınamaz katkısından bahsetti.

" Japonya'da yılda kişi başı 6 kitap, bizde 6 kişiye bir kitap düşüyor"

Münazaranın temelinde okuma ve düşünmenin etkili bir şekilde aktarılabilmesi olduğunu vurgulayan Prof.Dr.Acar, "Japonya'da yıllık kitap okuma oranı kişi başı 6 kitaptır. Türkiye'de ise 6 kişi bir kitap okuyor. Almanya'da Aralık Ayında kitap okuma oranı 24 dakikadan 21 dakikaya düştü diye bir soru önergesi verildi. Muhalefet partileri bu 3 dakikanın düşme nedenini Milli Eğitim Bakanına sordu. Ülkemize geldiğimizde 5000 mesaj yazıyoruz. Sınırsız sosyal medya paylaşımları yapıyoruz. Ama bir kitap basıldığı zaman 2000 adet basılıyor. E-kitap kültürümüz ise henüz gelişmedi. Münazaraların bunların aşılmasında olumlu etkisinin olacağını düşünüyorum. Münazaraya katılan arkadaşlarımız ve izleyenlerin okudukları, varolan bilgi birikimleri, yarışmacıların fikirlerine katkıda bulunabilir. Tam tersi olarak da savunulan düşünce reddedilebilir" diye konuştu.

Çekişmeli geçen yarışmada dostluk kazanırken, etkinlik sonunda sergi alanında, konuk okulların öğrencileri için hazırlanan ve tüm fakültelerin yer aldığı standlarda, İKÇÜ'nün tanıtımı gerçekleştirildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Münazara Topluluğundan İzmirli Ortaöğretim Öğrencilerine Muhteşem Maç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement